M. Richárd biztosítója nevetséges összeggel szúrná ki az egyik áldozat családjának a szemét

Tíz éve még 260 milliót ért egy emberélet.

Először fejenként kétmillió forintot ajánlott fel a Dózsa György úti baleset okozójának biztosítója annak a nőnek és kisfiának, aki 37 éves férjét veszítette el a balesetben — írta meg a Telex.

Királyné Babodi Évával a Kékfény készített riportot, amelyből az derült ki, hogy a baleset után a rendőrségen szó nélkül aláírattak vele egy papírt, amelyben minden polgárjogi igényéről lemond. Ő maga nem is tudott arról, hogy egyáltalán igényt tarthat kártérítésre,

így három éve pereskedik azért, hogy a számára megfelelő összeget megkapja.

M. Richárd biztosítója először fejenként kétmillió forintot ajánlott fel kártérítésként az asszonynak. Ezt a nő elsőre felháborítónak találta, ezért ügyvédje tanácsára a bírósághoz fordult.

A múlt héten volt egy tárgyalás, de a nő a bírótól nem kapott szót.

A balesetek vétlen károsultjainak két részből áll a kártérítése: egyrészt abból az összegből, ami a családtag halálával kiesik a kasszából, az érzelmi kárt viszont nehéz felbecsülni: azt, hogy valóban szerette a férjét, és elvesztését nehezen dolgozta fel, az özvegynek kell majd bizonyítania.

A Kékfény riportja azzal is foglalkozott, hogy általában mennyi pénzt szoktak megítélni ilyen kártérítési ügyekben. A Közlekedéstudományi Intézetben utoljára tíz éve volt erre vonatkozó kutatás, amelyben egy átlagos, 30-as éveiben járó munkavállalót modelleztek, illetve azt, hogy a családja mekkora összegtől esik el, ha ő meghal. Az anyagi értékek mellett az érzelmi kárt is modellezték.

Tíz évvel ezelőtt végösszeg 260 millió forintra jött ki.

M. Richárd biztosítója a per jelenlegi szakaszában 20 millió forintot ajánlott akkor, a felperes eláll a további követeléseitől.

Az elsőfokú bíróság szerint ugyanis nem csak M. Richárd a vétkes a balesetben, hanem a másik sofőr is, aki egy kanyart levágva nem észlelte időben a 140-nel száguldó Mercedest.

M. Richárd első fokon 4 év letöltendő fogházat kapott, a másik sofőrt azonban csak felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. M. Richárdot idén január végén tartóztatták le. Házi őrizetében még egy illegális, drogos szilveszteri bulit is szervezett.

Az áldozat özvegye a biztosító által felajánlott összeget nem fogadja el.

(Telex nyomán)

 

Valódi Hírek