FRISS: Börtönbe került M. Richárd

Letartóztatták.

Megtörtént M. Richárd, a Dózsa György úton 2017 májusában két halálos áldozatot követelő baleset okozójának letartóztatása – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség ma hivatalosan is az Index megkeresésére.

Beszámoltunk róla, hogy január 18-án a Fővárosi Főügyészség elrendelte M. Richárd előzetes letartóztatását, arra hivatkozva, hogy a vádlottól nem várható jogkövető magatartás, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye.

M. Richárd nem vett részt a letartóztatásáról szóló tárgyaláson, mert állítása szerint barátnője „igazoltan koronavírusos lett”, ezért a bíróság távmeghallgatással kapcsolta be a férfit a zárt tárgyalásra.

Rab Ferenc ügyészségi sajtószóvivő az Indexnek azt mondta, a Fővárosi Törvényszék a január 18-i döntését követően

megtörtént M. Richárd letartóztatása, de a nem jogerős döntés ellen fellebbeztek. Ez viszont nem adott lehetőséget arra, hogy ne hajtsák végre a bíróság döntését.

A fellebbezésről várhatóan egy héten belül dönt a Fővárosi Ítélőtábla.

Mint ismert, 2017. május 15-én szintén Budapesten, a Dózsa György úton a sebességhatárt jelentősen túllépve összeütközött egy elé szabálytalanul beforduló másik gépjárművel. A baleset miatt két ember meghalt, többen súlyosan megsérültek. A gyanú szerint az is megállapítható, hogy 2017. május 15-ét megelőzően M. Richárd kábítószert fogyasztott, “bár ez a vezetési képességére nem volt kihatással”.

(Index nyomán)

Valódi Hírek