Ferences rendházba költözött az EMMI államtitkára

Gondos felújítás után.

Új irodája van Rétvári Bencének a választókerülete központjában, Vácon: a város egyik legszebb épületében, a ferences rendházban bérel irodát az EMMI államtitkára — írta meg a Népszava.

A bérleti díjat az Országgyűlés fizeti, ez havi 195 ezer forint. Maga az épület, amelyben a helyiség található, korábban 2,6 milliárd forint állami támogatásból újult meg.

A rendházi épületet korábban levéltárként használták, sokáig üresen állt, a felújítás pedig 2018-ban kezdődött meg. Az épület a ferences rendtartomány és a piaristák tulajdona, akik

egy módszertani és munkaerőpiaci központ kialakításába kezdtek ott,

ezzel segítve a Vác környékén élő SNI-s fiatalok elhelyezkedését és integrációját. A központra már 2017-ben 1,7 milliárd központot különített el a kormány. Így jött létre a Piarista Kilátó Központ, amelynek idei működtetésére az EMMI 330 millió forintot adott.

Rétvári Bence már a beruházás kezdeteinél, és az épület átadásánál is jelen volt. 2020. december elsején az Országgyűlés Hivatala (OH) határozatlan idejű szerződést kötött a Piarista Kilátó Központot vezető Katona Miklóssal 3,51 millió forint értékben, ami körülbelül másfél éves megállapodást jelent.

Katona Miklós a Népszavának elmondta, hogy az intézmény jogszerűen adhatja ki a kolostor szobáit és közösségi tereit.

Most azonban csak Rétvári bérel náluk egy 48 négyzetméteres földszinti helyiséget.

Az Országgyűlési Hivatal közölte a lappal: Rétvárinak saját kérése volt, hogy kössenek szerződést az intézménnyel. Az államtitkár egyébként jelenleg két irodát tart fenn a városban.

Rétvári a lap arra vonatkozó kérdésére, hogy nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy olyan épületben bérel irodát, amelynek felújítását ő maga is támogatta államtitkárként, nem válaszolt.

(Népszava nyomán)

(kiemelt kép: HVG)

 

Valódi Hírek