Az osztrák kancellár kijelentette: Ausztria az orosz és a kínai vakcinákat is gyártaná

Érdekes fejlemény Orbán víruslaboratóriumából.

Interjút adott Sebastian Kurz az osztrák Welt am Sonntag című lapnak. Ennek során

a kancellár elmondta, hogy szeretné, ha Ausztria is gyártaná az orosz Szputnyik V-, illetve a kínai Sinopharm-vakcinákat.

A kancellár a magyar kormánnyal ellentétben azonban megvárná az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét — ez garanciát adna a vakcinák biztonságosságára. „Az oltóanyagoknál egyedül az a kérdés arról szól, hogy milyen biztonságosak, hatékonyak és milyen gyorsan elérhetők, nem a geopolitikai játszmák” — jelentette ki Kurz, aki azt is elmondta, hogy ezek közül bármelyik vakcinával beoltatná magát.

A kancellár a gyógyszerügynökséget tette felelőssé amiatt, hogy a vakcinák engedélyezése túl lassú. Bár Ausztria február 8-ától lazít a járványügyi korlátozásain, még nehéz hónapok várhatnak rájuk.

Hétfőtől Ausztriában minden üzlet kinyithat,

azonban kötelező lesz az FFP2-es maszkok viselése, valamint korlátozzák az üzletekben és zárt helyiségekben a vásárlók és látogatók számát. Újranyitnak a múzeumok és az állatkertek is, és a fodrászok is fogadhatnak majd vendégeket.

Utóbbi esetben 48 óránál nem régebbi, negatív koronavírus-teszt lesz szükséges a vendégek fogadásához. Az iskolák is kinyitnak, azonban rendszeresen tesztelni kell majd a diákokat.

Az eddigi egész napos kijárási korlátozás hétfőtől csak este 20 óra és hajnali 5 óra között lesz érvényben. Ezzel párhuzamosan azonban

szigorítják a külföldről történő beutazást, hogy megakadályozzák a mutációk országba való behurcolását.

(444.hu nyomán)

 

Valódi Hírek