Gulyás Gergely: Erősödik az antiszemitizmus a világban, de mi megvédjük a magyar zsidóságot

Mindenki megnyugodhat.

Videót töltött fel Facebook-oldalára Gulyás Gergely a holokauszt áldozatainak emléknapján. A miniszterelnökséget vezető miniszter a zsidóság történetének felkavaró eseményéről beszélt, amely szerinte „Európa és Magyarország történelmének is borzalmas tragédiája volt„.

Gulyás elmondta, hogy számontartják a holokauszt során részt vállaló embereket, akik tevékenységükkel közvetlenül vagy közvetetten gyilkossá váltak.

Emlékezünk, hogy a XXI. században elkerüljük a XX. század istentelen és embertelen tragédiáit

— mondta a miniszter.

Gulyás Gergely az áldozatok mellett azokról a hősökről is megemlékezett, akik tevékenységükkel segítették a zsidóságot. A kancelláriaminiszter azt is elmondta, hogy

Magyarország ma képes megvédeni a magyar zsidóságot„,

valamint az emberi méltóságot, és a kormány vallásszabadságot biztosít mindenki számára.

A miniszter szerint a világban egyre inkább terjednek az antiszemita nézetek, és aggódva figyelik „a vallásszabadságot jogi és adminisztratív eszközökkel korlátozni akaró törekvéseket.” Az antiszemitizmussal szembeni cselekvés „nemcsak kormányzati parancs, hanem társadalmi valóság is„.

Mi vagyunk Európa jövője

— állítja a miniszter. Szerinte a magyar zsidóság a „földrészünkön elérhető legnagyobb biztonságban” élhet Magyarországon.

Orbán Viktor ma levelet küldött Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének. A miniszterelnök elismerését fejezte ki a zsidóság érdekében kifejtett munkáért.

Orbán szerint „Magyarország levonta a megfelelő következtetéseket” a népirtásról. A magyar kormány a miniszterelnök szerint zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben.

(Gulyás Gergely/FB/MTI)

Valódi Hírek