Levelet küldött a kormány az orosz vakcináról azoknak, akik már regisztráltak az oltásra

Erről bezzeg leveleznek.

Szijjártó Péter pénteken jelentette be, hogy 2 millió adag orosz vakcinára kötöttek szerződést Moszkvában. Szombatra a Népszava kiderítette, hogy a Szptnyik V mintáit az OGYÉI egyáltalán nem vizsgálta, az engedélyt az orosz hatóságok eredményei alapján adták ki.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ időközben üzenetet küldött azoknak, akik már korábban regisztráltak oltásért a hivatalos weboldalon – írta meg a Pénzcentrum.

A levél szövegét változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Hölgyem/Uram!

A kormány úgy döntött, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzésen kívül más (orosz és kínai) vakcinák vásárlásáról is tárgyal. Ennek az az oka, hogy a Brüsszel által megrendelt oltóanyagok az eddigi tapasztalatok alapján jóval lassabban érkeznek a szükségesnél. A szállítmányok akadozása több európai országban is tiltakozást váltott ki.

A magyar gyógyszerészeti hatóság eközben két újabb vakcinára (az oxfordi AstraZeneca, valamint az orosz Szputnyik oltóanyagra) adott engedélyt.

Természetesen a legfontosabb alapelv a magyar emberek egészsége. Az orvosok csak olyan vakcinával olthatnak, amelyet a magyar egészségügyi hatóságok biztonságosnak és hatékonynak találnak, és engedélyeznek.

A beérkezett és engedélyezett vakcinákkal hetek óta folyamatosan zajlik az oltási program Magyarországon. Először az egészségügyi dolgozók és az idősotthonokban élők kaphatnak oltást. Utánuk idősebb honfitársaink, közülük is első körben a 89 év felettiek kaphatják meg a védőoltást.

Az oltással kapcsolatos további fejleményekről értesíteni fogjuk.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:

Koronavírus Tájékoztató Központ”

(kiemelt kép: Népszava)

Valódi Hírek