Müller Cecília szerint örvendetes dolog az, hogy Szijjártó bevásárolt az orosz vakcinából (+videó)

Kiderült az is: nincs dublőre a tisztifőorvosnak.

Kiss Róbert nyitotta az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóját. Az alezredes elmondta, a maszkviselési szabályok megszegése miatt húszezer alkalommal intézkedtek a rendőrök szeptember óta. A kijárási tilalmat pedig már huszonnyolcezernél is több alkalommal szegték meg.

Müller Cecília elsőként a friss koronavírus adatokat közölte. Csütörtökön 1311 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 356 973 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma

11 811

főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 237 362 fő, az aktív fertőzötteké pedig 107 800 főre csökkent. 3959 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 274-en vannak lélegeztetőgépen.

A tisztifőorvos közölte, eddig 138 983 fő kapott oltást, akiknek a nagy része egészségügyi dolgozó, de köztük is vannak olyanok, akiket még nem oltottak be. Ugyanakkor második körben kicsivel több mint ötezren kapták meg a vakcinát.

Müller hangsúlyozta, az óvintézkedéseket a beoltottaknak is be kell tartaniuk, hiszen a nyájimmunitástól „még borzasztó messze vagyunk.”

A tisztifőorvos örömmel jelentette be, hogy Magyarországon még nyoma sincs a harmadik hullámnak, amely más országokban már megjelent.

Müller Cecília szerint „nagyon jó hír”, hogy veszünk orosz vakcinát,

amit biztonságosnak és hatásosnak írt le. Angela Merkel nyilatkozatát is idézte, aki azt mondta, hogy ő is támogatja a Szputnyik-V európai engedélyeztetését.

Az újságírói kérdések közül válogatva választ kaptunk arra is, hogy meg fogják büntetni azokat a vendéglátósokat, akik tiltakozásképp úgy döntenek, kinyitnak. A kismamáknak még nincs beadható vakcina. Müller Cecília pedig még arra a kérdésre is válaszolt, hogy van e hasonmása, akit helyette oltottak be:

„Nincs dublőröm, én voltam az.”

Valódi Hírek