Vadai Ágnes összehívja a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságot Orbán Gáspár katonai ösztöndíja ügyében

A DK nem hagyja annyiban a botrányt.

A DK kezdeményezi a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság összehívását — írja csütörtöki közleményében Vadai Ágnes, a párt alelnöke.

A DK arra kíváncsi, hogy miért éppen Orbán Viktor fia volt a “legalkalmasabb” arra, hogy közpénzen tanuljon a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián.

Mi is beszámoltunk arról, hogy kiderült: három magyar tanulhatott közpénzen a brit katonai elit akadémián, a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. Az ügyben Vadai Ágnes már írásbeli kérdést is beadott arról, hogy kik a szerencsések, de az igazság már a kormány titkolózó válasza előtt kiderült:

Az egyik “szerencsés” éppen a miniszterelnök fia.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, hogy miért éppen Orbán Viktor fia volt a “legalkalmasabb” arra, hogy közpénzen tanuljon a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián.

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagjaként Vadai kezdeményezi, hogy hívják össze a bizottságot, és hallgassák meg Benkő Tibor honvédelmi minisztert, Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a három kiválasztottat, köztük a miniszterelnök fiát.

A párt magyarázatot követel arra vonatkozóan, hogyan állt immáron újabb Orbán-gyerek “saját lábra”, és miként érdemelte ki, hogy a magyar adófizetők pénzén járjon egy, a magyarok számára megfizethetetlen elit akadémiára.