Kásler Miklós elmondta, mikor törlik el véglegesen a járványügyi korlátozásokat (+videó)

Addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az EMMI beszélgetős műsorában, az Életközel legújabb adásában mondta el, hogy a járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartják.

„Addig, amíg az átoltottság kellő mértékű, azaz legalább 50 százalék fölötti nem lesz. Akkor már meg lehet szüntetni a járványügyi intézkedéseket, és nem kell tartania az embereknek attól, hogy megkapják a koronavírus-fertőzést”

– jelentette ki a miniszter.

Elmondta, mindenkit meg szeretne nyugtatni, ugyanis a magyar oltási rendszer azon az alapon van kidolgozva, hogy milyen tempóban érkezik a COVID-vakcina Magyarországra. Azaz – mondta Kásler – amint érkezik a Pfizer/BioNtech-vakcina, abban a ritmusban, „rendkívül gyorsan és nagyon szervezetten” oltják az embereket.

Kásler Miklós szerint a járványügyi intézkedéseknek már most vannak eredményei, és ha a körülmények nem változnak, csökkenni fog a fertőzések és az elhunytak száma is.

„Ami azt jelenti, hogy néhány hónapon belül két számjegyűvé válik a napi fertőzés, kezelhetővé válik a Magyarországon még maradt néhány fertőzött, mert lehet őket diagnosztizálni, lehet elkülöníteni, lehet karanténba tenni, ismét lehet kontaktutatást végezni nagyon pontosa.

Tehát kézben lehet tartani úgy, mint járvány első fázisában, amikor gyakoratilag ugyanezt a forgatókönyvet próbáltuk ki” – magyarázta Kásler.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, azaz addig marad az este 8 és hajnal öt közötti kijárási tilalom, illetve addig az iskolák sem állnak vissza az intézményekben tartott élő oktatásra.

Valódi Hírek