Orbán Viktor: Amíg nem érkezik elég vakcina, maradnak az intézkedések

Aki nem oltat, az viselje a következményeket.

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök elmondta, hogy több mint 42 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a koronavírus elleni vakcinával. A halálozási arányokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy

a magyar egészségügy eredményesebb volt a belgánál és a hollandnál is, de még mindig nem elégedett.

„Más a mi válságkezelésünk, mint a nyugat-európaié, ahol gyakran változnak a szabályok, Magyarországon ezzel szemben kiszámítható rendszer van.” Közölte: amíg nem érkezik elegendő vakcina, addig jobb, ha berendezkedünk az eddigi életre.

„Minden élet számít, és a járvány azért még erős. Most úgy érzem, hogy megfékeztük, de még mindig komoly veszélyt jelent. A középiskolákban is marad az online oktatás, aztán majd február elseje környékén meglátjuk, hogy hogyan állunk” — mondta.

Szerinte már csak karnyújtásnyira van a győzelem, „tárgyalunk vakcinákról a nyugatiakon kívül az izraeliekkel, kínaiakkal és az oroszokkal is. Az unióval az a baj, hogy mi is feliratkoztunk, leadtuk a rendelést, a központ valamit tárgyalt, mi pedig ülünk, és várunk”, tette hozzá.

Biztosította a hallgatókat arról, hogy amint sorra kerül, ő is beoltatja majd magát, megvan a kijelölt oltópont is, ahol ez meg fog történni.

Ezt mindenki látni fogja.

Szóba jött, hogy a briteknél milyen gyorsan halad az oltás, nekik gratulált a miniszterelnök, hozzátéve, hogy Brüsszelben majd rákérdez, hol vannak az európai vakcinák.

Szerinte az oltási terv akkor sikeres, ha minden időst beoltottak, és megmentettek mindenkit, akit lehetett.

Az oltással kapcsolatban még megjegyezte:

aki nem oltatja be magát, az viselje a következményeket.

 

Valódi Hírek