Tömegek rohanták meg a boltokat, miután Orbánék felfüggesztették a kijárási tilalmat szentestére

Az ünnepek előtti kiadások behozzák a tavalyi szintet.

Megindult a vásárlók tömege az üzletekbe, a válság ellenére arra is van esély, hogy az ünnepek előtti költekezés eléri a tavalyi szintet – írta a szerdai Magyar Nemzet.

A lap úgy fogalmazott, hogy “megrohamozták” a boltokat a vevők az elmúlt három napban, miután a kormányfő bejelentette, hogy szentestére felfüggesztik a 20 órától érvényes kijárási korlátozást.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára felidézte, hogy a korábbi években is látványosan meglódult a forgalom a december 24. előtti napokban.
Most azonban a járványügyi könnyítés hatása is megfigyelhető, az intézkedés ösztönzi a költekezést – vélekedett. Kijelentette:

esélyes, hogy az ünnepek előtti kiadások elérik a tavalyi szintet.

Bár idén a karácsonyt megelőző időszakban visszafogottabbnak bizonyult az ajándékvásárlás, a kereskedelem “lendületben volt” – összegzett Vámos György.
December 23-án 19 óráig tartanak nyitva az üzletek, 24-én legkésőbb 14-kor bezárnak, és legközelebb 27-én fogadnak újra vevőket.

“Az utóbbi, felfokozottabb napokban jellemző lett a sorállás a csemege- vagy a húspultnál, mivel eleve sokan vannak az élelmiszerboltokban. Erre az utolsó napon is fel kell készülni, egészen 24-én 14 óráig vagy sok helyütt délig várható, hogy zsúfoltak lesznek az élelmiszer-kereskedelmi egységek” – jelezte a főtitkár.

(Magyar Nemzet nyomán)

(kiemelt kép: szeged.hu)