A Mészáros család sikercége hordja el a földet a tatabányai sportcsarnoktól

Közbeszerzési sikerhez vezette a Mészáros-gyerekek cégét a “kézilabdatörvény”.

A Mészáros Lőrinc gyerekeihez tartozó Fejér B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. nyerte konzorciumban a Tatabányán épülő sportcsarnok földmunkáihoz kapcsolódó közbeszerzést – írja a Kmonitor.

Az Átlátszó cikke szerint a cég a tatabányai multifunkcionális sportcsarnok építésére irányuló beruházáshoz kapcsolódó, annak kivitelezésével párhuzamosan megvalósítandó szennyezett földelszállítási és földlerakási feladatokat végezheti el nettó 2,78 milliárd forintért.

A pályázatot a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. írta ki. Az indoklás szerint azért a BÁL-ra esett a választás, mert a “Kézilabda törvény” alapján jogosultak voltak “rendkívüli sürgősségre alapított hirdetményt” közzétenni.

A munkálatok ugyanis kapcsolódnak a 2022. évi magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnoksággal kapcsolatos beruházásokhoz.

Az ún. kézilabdatörvényt 2019 márciusában fogadta el a kormány. Ennek értelmében a közbeszerzéseket gyorsan, meghívásos résztvevőkkel kell lezavarni, és akkor is megköthető a szerződés, ha egy meghívott ajánlattevő szabálytalanságot vett észre – írta akkor a hvg.hu.

A Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc által alapított Zrt. a földmunkák mellett magát a tatabányai csarnokot is építi az Építő-és épületkarbantartó Zrt.-vel közösen, nettó 18 milliárd 557 millió forintért. A létesítmény hasznos alapterülete meghaladja majd a 19 ezer négyzetmétert.

(Átlátszó/hvg.hu nyomán)