A harmonikus együttélés jegyében küldött karácsonyi videót a Nemzeti Kulturális Alap a pályázóinak

Bájos.

„Kedves Barátunk!

Az idei esztendő nehéz év volt a kulturális szektor minden szereplője számára. A Nemzeti Kulturális Alap online karácsonyi üzenetét az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az NKA pályázóinak, továbbá a művészeteket szerető közönségnek készítette, egy ősi magyar betlehemes népdalfeldolgozás és egy filozofikus, adventi Pilinszky idézet segítségével.

A dalválasztás, a közreműködő művészek és a vizuális forma szimbolizálja az Alap küldetését, az együttműködés erejét a kulturális szektor minden szereplője között, valamint a különböző művészeti ágak és művész-korosztályok harmonikus együttélését.

A betlehemest operaénekesek, népzenészek, popénekesek, színművészek, a klasszikus- és népzenében ismert muzsikusok szólaltatják meg az EMET egyik kiemelt támogatottjával, a Szent Efrém férfikarral kiegészülve” – olvasható abban a Nyugati Fény birtokába került levélben, amit többek közt azok kaptak, akik részt vettek már a Nemzeti Kulturális Alap valamely pályázatán, és emiatt az NKA rendelkezett az e-mail címűkkel.

Az NKA Facebook-oldalán is közzétett videóban többek közt közreműködött Molnár Piroska, aki előadta Pilinszky János „a várakozás szentségéről” írt gondolatait, illetve Annus Réka, Fehér Elemér, Fischl Mónika, Fürjes Anna Csenge, Gubik Petra, Herczku Ági, Lakatos Mónika, Nagy Bogi, Zséda és a Szent Efrém Férfikar.

A videót itt lehet megnézni:

Valódi Hírek