Olaszországban nagyot szigorítanak: Jövő héttől megtiltják az utazást a tartományok között, karácsonyra lezárják az országot

Otthon töltik a szentestét az olaszok.

„Mindannyian otthon kell, töltsük a karácsonyt”– mondta Francesco Boccia, a regionális ügyek minisztere csütörtök délután.

„Ha bárki is azt hiszi, hogy bulik, vacsorák és gyülekezések lesznek, nagyot tévednek”

– tette hozzá.

December 21-től tilos lesz Olaszországban utazni a tartományok között, így mindenki most próbál eljutni oda, ahol az ünnepeket szeretné tölteni. Jelenleg egy autóban két olyan ember utazhat egymással, akik nem élnek egy háztartásban.

Ez a szokásosnál is nagyobb közlekedési káoszhoz vezet az országban, így a kormány kénytelen minden eszközt bevetni, hogy kontroll alatt tartsa az emberek tömörülését.

A mozgásokat 70.000 rendőr és katona felügyeli, de drónokat is bevetnek a közlekedés megfigyelésére, hogy adott esetben időben közbe tudjanak lépni.

Hasznos lehet az új szabály, miszerint Milánóban a járdákon is egyirányú lesz a közlekedés, így az emberek legfeljebb egymás hátára lehelik a vírusokat és nem egymás arcába.

Emellett az ünnepekre teljesen lezárnák az országot, azaz kijárási tilalmat vezetnének be, ez azonban csak az ünnepnapokra és a december 30-január 3 közötti időszakra vonatkozik.

(thelocal.it nyomán)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Paolo Salmoirago)

Valódi Hírek