Komáromi Zoltán: Összeomlik az egészségügy, ha a 13 ezer oltóponthoz onnan veszik ki az embereket

A háziorvosokat szinte semmiről nem tájékoztatta a kormány.

Nem tudni, hogy a 13 ezer oltóponthoz honnan veszik a humánerőforrást, mert ha kivesznek ennyit az egészségügyből, akkor az fog összeomlani. — mondta Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa az ATV Startban.

Az operatív törzs szerint már december végén megkezdhetik az egészségügyi dolgozók oltását, a Reuters pedig azt írta, az Unió összes országában december 27-én indulhat az oltás.

Komáromi szerint szakembereknek kell eldönteniük, hogy kiket oltsanak be először, és amint megvan a döntés, a végrehajtó szakembereket minél előbb értesíteni kell.

A közvéleménykutatást arról, hogy ki milyen vakcinát szeretne, kidobott pénznek tartja.

Háziorvosként Komáromi még mindig nem tudja, hogyan fog oltani, naponta hány embert, illetve hogy mikor kapja meg a vakcinát. Az ő 2400 betegéből 1400-1600-at kellene beoltani, hogy a védettség kialakuljon.

Az oltási sorrendben szerinte első az egészségügy, aztán a rendvédelem, a tömegközlekedés és a logisztika, akik ki fogják szállítani ezeket az oltóanyagokat.

A DK politikusa elmondta: fogalma sincs, honnan fog a kormány humán erőforrást biztosítani a 13 ezer oltóponthoz, mert ha ennyi embert vesznek ki az egészségügyből, az

teljesen biztosan össze fog omlani.

Komáromi hangsúlyozta: már most el kellene kezdeni az oltás szervezését és a háziorvosok tájékoztatását. Az lenne a legjobb, ha már karácsony előtt megkapnák, hogy mi lesz a dolguk.

A teljes beszélgetést >>ITT<< tudod megnézni.

 

Valódi Hírek