Simonka György reagált a vesztegetési vádakra: “Nem tudom, mit érthettek félre”

Fogalma sincs, miről van szó.

Nem tudom, mit érthettek félre — mondta Simonka György, vád alá helyezett fideszes országgyűlési képviselő a 24.hu-nak. A lap mentelmi jogának felfüggesztéséről kérdezte a képviselőt.

A képviselő a 24.hu-nak azt mondta, nem tudja miről beszél az ügyészség, azt sem tudja, ki az a személy, akit állítólag megvesztegetett.

“Nem tudom, mit érthettek félre”

– fogalmazott.

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész kérte Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől. A Fidesz országgyűlési képviselőjét kétrendbeli vesztegetéssel vádolják, a büntetőeljárást viszont

csak abban az esetben lehet lefolytatni, ha felfüggesztik a mentelmi jogát.

Simonka a lap megkeresésére azt mondta: ha sor kerülne rá, megszavazná, hogy felfüggesszék a mentelmi jogát.

A képviselő azt is elárulta, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést, ami annak ismeretében is érdekes, hogy kedden és szerdán is részt vett a parlamenti szavazásokon.

A képviselő és társai ügyében még 2016-ban indult nyomozás a NAV feljelentése alapján. A vád szerint Simonkáék 2009 és 2015 között 1,4 milliárd forintot csaltak el egy bűnszervezetben, amely arra specializálódott, hogy a zöldség-gyümölcs termelői csoportok által igényelhető állami támogatásokat átláthatatlan céghálókon keresztül különböző trükkökkel elsikkasszon.

(24.hu nyomán)