FRISS: Házi őrizetbe rakták Bige Lászlót

A bíróság nem tartotta indokoltnak a vállalkozó előzetes letartóztatását.

Szabadon távozhatott Bige László a csütörtökön késő délutánba nyúló tárgyalásról, a bíróság ugyanis nem adott helyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványának, hogy helyezzék előzetes letartoztatásba az egyik leggazdagabb magyar vállalkozót.

Mint arról beszámoltunk, Bige Lászlót kedden vették őrizetbe, és az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy eközben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét.

A bűncselekmény büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés, és mivel az ügyészség úgy vélte, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, kérte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság azonban másképp ítélte meg: nem tartanak a szökés, elrejtőzés veszélyétől, az eljárás meghiúsítására viszont látnak okot, ezért találták indokoltnak a bűnügyi felügyeletet.

Ez azt jelenti, hogy Bige László hazatérhetett birtokára, és ott várhatja ki ügyében a döntést.

Mindkét fél fellebbezett, az ügyészség ragaszkodik az előzeteshez, Bigéék pedig a házi őrizetet is túlzásnak találják, Zamecsnik Péter ügyvéd a 24.hu érdeklődésére elmondta: a kérdésben a bíróság belátható időn belül dönt.

Valódi Hírek