Rendkívüli hír: Őrizetbe vették Bige Lászlót, az egyik leggazdagabb magyart

Saját házában rohanták le.

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét – értesült kedden este a Telex.

Az ügyről egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk, de a lap úgy tudja, a reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

A Telex azt írja: Bige László mobiltelefonja a nap folyamán ki volt kapcsolva, a rendőrségtől és az ügyészségtől pedig egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

Ismeretes, hogy Bige elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát, és a kormánybarát Csányi Sándor legnagyobb riválisának számít.

A vállalkozó az egyik leggazdagabb magyar, ugyanakkor cégeinek, így legjelentősebb vállalatának, a péti Nitrogénművek Zrt.-nek jelentős adósságai is vannak.

Bige László cégei az elmúlt időszakban többször álltak rendőrségi és versenyhivatali vizsgálat alatt. Korábban megtörtént, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a csoport szolnoki üzemében.

A Csányi Sándorral vívott konfliktusának legnyilvánosabb eleme az volt, amikor a két üzletember a nádudvari, KITE nevű agrárintegrátor vállalkozás megszerzéséért folytatott versenyfutást.

A Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemben két év alatt 17 alkalommal vonult ki a rendőrség ellenőrzést tartani. Tavaly a gyár működését felfüggesztették, illetve Bigét két napig fogva tartották. A bíróság azóta kimondta: a katasztrófavédelem jogtalanul zárta be az üzemet.

Bige akkor azt nyilatkozta, két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek