Megszólalt a zsidózó Demeter Szilárd: Abban tévedtem, hogy Soros liberális Führer, mert nem liberális

Mentálisan és lelkileg sem karcolták meg a történtek.

Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője november végén írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter főügyészhez azzal kapcsolatban, hogy véleménye szerint Demeter Szilárd cselekedete kimeríti-e a BTK 333 §. -ban szereplő bűntettet.

Az Arató által említett törvény így szól: „aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A főügyész Aratónak írt válaszában úgy reagált,

a kérdést feljelentésként értékelte, és továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz

Polt szerint ugyanis a rendőrség hatáskörébe tartozik az, hogy megítélje, Demeter írásával kapcsolatban felmerül-e a bűncselekmény gyanúja, és emiatt van-e helye a nyomozás elrendelésének – írja a 444.hu.

Mindeközben Demeter 888.hu-hoz és a Századvéghez is kötődő Kontra című blognak adott interjújával közel három hét után megtörte a csendet. A PIM-igazgató elmondta, nem számított arra, hogy ekkora visszhangja lesz az írásának, az őt ért kritikákat azonban nem akarja cáfolni.

„Ahhoz el is kellene olvasnom azokat. Azt meg minek? Nagyjából tudom, hogy az ellenségeim mit gondolnak rólam.

Irracionális az egész. Nem kritika, hanem epeömlés. Érdektelen”

Eddig sem úgy táncoltam, ahogyan a balliberális elit fütyült, eztán sem terveztem megfelelni nekik” – mondta Demeter.

Elmondása szerint a teljes magyar elit reakcióját viszont érdeklődéssel figyelte, a következtetéseit viszont nem szeretné megosztani a közvéleménnyel, mert „nagyon megsértődnének”.

Azzal kapcsolatban, hogy a PIM munkatársainak többsége is elhatárolódott tőle, úgy vélekedett, hogy a kollégái valójában nem a személyértől, hanem az írásával nem értettek egyet. A szervezet belső anonim szavazása során viszont az összes kolléga háromnegyede bizalmat szavazott neki, ezért továbbra is ő fogja vezetni az intézményt.

Arra a kérdésre, hogy hogyan viselte „a karaktergyilkolós nehéztüzérséget”, Demeter úgy válaszolt,

„mentálisan és lelkileg meg sem tudtak karcolni.”

A feleségét viszont elmondása szerint megviselték a halálos fenyegető üzenetek, amiket tucatjával kaptak a közösségi médiában.

„Olyanokat írtak neki például, hogy készítse a meleg holmit a gyereknek, mert Szibériában hideg van, és a fűtetlen vagon sem fog jót tenni a gyerek egészségének. Vagy hogy nehéz lesz egyedül felnevelni a gyereket, miután a férje lógni fog. Egy anyának és feleségnek ezt nagyon nehéz elviselni. De erős és okos nő, kibírtuk ezt is” – magyarázta Demeter, akinek a támogatói azt is felajánlották, hogy petíciót indítanak mellette és egy nap alatt összegyűjtik a 200 ezer aláírást.

Állítása szerint viszont megkérte őket, hogy ne csinálják, mert semmi sem változna.

Magyarország miniszterelnökét nem Bajnai Gordonnak vagy Gyurcsány Ferencnek hívják, mint ahogyan a kulturális kormányzat feje sem az ellenem aláírók közül kerül ki. És amíg az elöljáróim úgy döntenek, hogy maradjak a helyemen, addig én maradok, még akkor is, ha ez a Szépírók Társaságának nem tetszik” – mondta Demeter Szilárd.

Arra a kérdésre, hogy bűnösnek érzi-e magát, úgy reagált, hogy nyilván nem tartja magát tökéletesnek, az írását viszont nem azért vonta vissza, mert nem tartja érvényesnek a benne állítottakat.

„Az általános olvasat, hogy a fő tételmondatom: Soros György a liberális Führer. Nos, Soros és csatlósai biztosan nem liberálisok, mert nem tűrik az ellenvéleményt, képtelenek a racionális vitára. Ebben tévedtem” – zárta interjúját Demeter.

Mint ismert, Demeter Szilárd, Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának, a magyar kormány miniszteri biztosa november 28-án közölte az Origón a Sor(o)s című publicisztikáját, amelyben többek közt Adolf Hitlerhez hasonlította Soros Györgyöt, aki szerinte „Európa gázkamrája.”

Demeter emellett arról is írt, hogy nem tanultunk a XX. századból, így a lengyelek és a magyarok váltak az új zsidókká.

(444.hu/Kontra nyomán)

Valódi Hírek