Itt a vége: Saját beosztottjai közösen határolódnak el a bomlott elméjű Demeter Szilárdtól

Ez gyorsan eszkalálódott.

„A Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei, a Kassák Múzeum, a Mesemúzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársaiként elhatárolódunk Demeter Szilárd nyilatkozatától, annak tartalmától, stílusától, a közzététel és a visszavonás módjától”

– írják hétfői keltezésű, a Facebookra kitett közleményükben az alkalmazottak, muzeológusok, főmuzeológusok, kommunikációs munkatársak, múzeumpedagógusok, szerkesztők.

A szakemberek kiemelik, hogy a főigazgató botrányos véleménye miatt ők nem fognak felmondani.

„Mivel a múzeumi munkában kiemelten fontos a szakmai folytonosság, csak évek, évtizedek alatt lehet szert tenni arra a tudásra, amely a gyűjtemény szakszerű megőrzéséhez, feldolgozásához és bemutatásához kell, ezért mi a helyünkön maradunk, és végezzük feladatunkat.

Ugyanakkor intézményeink tekintélye, szakmai hitelessége, a munkatársak morális tartása miatt nyilvánosan is hangot kell adnunk véleményünknek.”


.

Eközben a 444.hu információi szerint hétfőn Demeter Szilárd is írt egy levelet, melyet körbeküldött a PIM összes alkalmazottjának.

A levelében a hírhedt origós cikkét magyarázza, és azzal vádolja a most ellene felszólalókat, hogy bezzeg akkor nem emelték fel a hangjukat, amikor az ellenzéki összefogás antiszemita jelöltet indított az őszi szerencsi időközi választáson.

“Hallgatott Vámos Miklós, hallgatott Kepes András, hallgatott Parti-Nagy Lajos is.” – írja Demeter, akinek legfőbb állítása, hogy

magától nem fog lemondani.

Leszögezi, hogy addig főigazgató, ameddig a fenntartó nem dönt másképp. Ugyanakkor, amíg a PIM főigazgatói székében ül, több véleménycikket nem fog írni, könyvet is csak azután publikál, hogy az múzeumi karrierje véget ér.

(hvg.hu / 444.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek