Orbán: Hogy a férfiak is értsék, miről beszélek, hatlapos ulti van a kezemben (+videó)

Negyvennel és két fél ásszal.

Csütörtökön kezdődött Brüsszelben az év utolsó EU-csúcsa, ahol többek közt a jogállamisággal egybekötött 1800 milliárd eurós költségvetés, a 750 milliárd eurós helyreállítási alap és az ezekre válaszkénnt adott lengyel-magyar vétó is vitatéma lesz.

Orbán Viktor a nap folyamán több alkalommal is bejelentkezett a táragyalásról. A délután közzétett videójában arról beszélt, hogy indul a farkasverembe – amiről egyébként a Telexnek jutott eszébe, hogy ugyanígy nevezték azt a főhadiszállást is, ahol bő három évig Adolf Hitler élt a második világháború idején.

Orbán ekkor még arról beszélt, hogy a józan észért fog küzdeni, az uniós megállapodás viszont „már csak néhány centire van”, így sikeres napban reménykednek.

Az azóta törölt, majd ismét feltöltött videót nem sokkal ezelőtt újabb bejelentkezés követte a miniszterelnök Facebook-oldalán.

„A tárgyalások nagy erővel zajlanak a plenáris ülésen és a háttérben is órák óta, és még órákig is tartanak majd. Nehéz a helyzetet pontosan fölmérni, de a pozíciók erősek.

„Hogy a férfiak is értsék, miről beszélek, egy hatlapos ulti van a kezemben, negyvennel és két fél ásszal.

Ezt meg lehet azért oldani. Azt hiszem, szép esténk lesz” – mondta Orbán, aki arról, hogy valójában hol tartanak a tárgyalások nem árult többet.

Tegnap a Bloomberg szellőztette meg azt, hogy a Lengyelország és Magyarország kompromisszumot kötött a német soroselnökséggel a vétó ügyében. A később ugyancsak kiszivárogatott négy oldalas dokumentumból pedig az is kiderült, hogy a jogállamisági feltételrendszert 2021. január 1-ig kitolták. Abban az esetben viszont, ha Orbánék megtámadják a törvényt, akár két évet is csúszhat az alkalmazhatósága.

Valódi Hírek