„Ami sok, az sok!” — Manfred Weber nem elégszik meg a bocsánatkéréssel

Van, amikor elég egy „bocsi”, de ez most nem az a helyzet.

Egy olyan nagy politikai család, mint az EPP készen kell, hogy álljon különféle arculatú tagok befogadására. De most azt mondom, hogy ami, sok, az sok. — mondta Manfred Weber egy néppárti találkozón Deutsch Tamásra reagálva, írta meg a Politico.

Weber arról is beszélt a lap szerint, hogy az ő jogállamiságot védő szavai, és a Gestapo és az ÁVO között párhuzamot vonni „elfogadhatatlan”.

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában november elején indult kezdeményezés Deutsch Tamás kizárására a politikus radikalizálódása és minősíthetetlen megnyilvánulásai miatt.

Deutsch utólag ugyan bocsánatot kért Manfred Webertől, de eközben 40 néppárti képviselő is aláírta Othmar Karas osztrák EP-képviselő Deutsch kizárását kezdeményező levelét.

Eléggé úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetője sem fog megelégedni a bocsánatkéréssel, mert a szerdai találkozón arról is beszélt, hogy a Néppártban nem kizárólag a Deutsch-féle megnyilvánulások miatt van feszültség, hanem

alapvető elvekben van vita néhányak között.

Hozzátette, hogy 14 tagpárt akarja a Fidesz kizárását a Néppártból. Weber azt kérte, hogymég a héten beszéljék át röviden a dolgot, és a jövő héten részletesen is beszéljenek a Fidesz és az EPP konfliktusáról.

A találkozón Deutsch is felszólalt, illetve a kizárását kezdeményező 40 képviselő nevében Othmar Karas EP-alelnök is beszélt.

(Politico/24.hu nyomán)

(kiemelt kép: euronews.hu)

 

Valódi Hírek