„Kattanjon a zárkazár!” – Bántalmazott nők névvel, arccal állnak ki Bálint Natália katartikus videóklipjében az erőszak ellen

Sok még a változtatni való a fejekben és a törvényekben is.

Békejel címmel elkészült Magyarország első, közösségi finanszírozásból megvalósult popzenei videóklipje, amely a hatalommal való visszaélés, a hatósági, és családon belüli erőszak, valamint az ezzel járó áldozathibáztatás visszaszorításáért jött létre.

A klip elkészítéséhez mintegy 130 mikroadományozó járult hozzá. A dal nem csak a nők, hanem a férfiak, gyermekek és állatok elleni erőszak megakadályozásáról is szól. Zenéjét Bálint Natália és férje, Alekszejev Jevgenyij (Evgeny Alexeev) orosz zongoraművész szerezte, szövegét Bálint Natália írta. A hangszerelést Judt István készítette, aki gitárokon is játszik.

Bálint Natália elmondta: az egyik fő ihletforrás Kertész Ágnes ügye volt, aki ellen a szerző hite szerint igazságtalan ítélet született – 10 évet kapott azért, mert megvédte magát a kiváló kapcsolatokkal rendelkező volt férjével szemben.

A klipben feltűnik az elmúlt években a médiából, az igazságukért való harcáról megismert Renner Erika, Orosz Bernadett, Pintér Marianna Manka, Bódis Beáta és Makai Viktória is.

Bálint Natália maga is volt párkapcsolati erőszak áldozata volt, a történtek és a komplex poszttraumás stressz szindróma feldolgozásához pszichoterapeuta segítségét kérte.

Nézd meg a videóklipet:

.

Kapcsolódó cikkeink:

“Szégyelld magad, Rózsi!” – Demjén Ferenc egy nap alatt töröltette az internetről az ellenzéki énekesnő videóját

.

Mérő Vera: Ennek a járványnak a nők lettek a legnagyobb vesztesei

.

 

Valódi Hírek