„Szégyelld magad, Rózsi!” – Demjén Ferenc egy nap alatt töröltette az internetről az ellenzéki énekesnő videóját

Szelektív sértődés a NER-biodíszletnek állt zenésztől.

A koronavírus-helyzet miatt hónapok óta interneten közvetített házi koncerteket ad Bálint Natália énekesnő.

A legfrissebb tematikus koncertet szombat este közvetítette, amelynek címe

A szabadság ELTÉVEDT vándorai

volt.

Bálint Natália olyan szebb napokat látott zenészek nagy slágereit adta elő, akik azóta a Fidesz kampányarcai lettek.

Szerepeltek a repertoárban Pataky Attila, Nagy Feró, Szikora Róbert, Varga Miklós vagy éppen Demjén Ferenc dalai.

Részlet Bálint Natália szombati online koncertjéből

Az énekesnő vasárnap vette észre, hogy Demjén Ferenc szerzői jogi panasszal élt a szombati online koncert miatt, aminek köszönhetően a Youtube rekordsebességgel le is törölte a teljes másfél órás videót.

Bálint Natália az esetről most azt írja a Facebookon:

Demjén Ferenc elintézte, hogy többé ne tudjak élő közvetítést indítani a saját YouTube-csatornámon. Ezzel jelentős anyagi hátrányt okozott, amelynek jogi következményei lesznek.

Eljutott hozzá, hogy elénekeltem a dalát. Amikor a trianoni műsorban tettem ezt a Honfoglalással, az nem zavarta.

Hát van, aki nem bírja, ha szembesítik egykori önmagával, ahogy én tettem tegnap, A szabadság ELTÉVEDT vándorai című élő koncertközvetítésemmel.

Kíváncsi vagyok, Pataky, Szikora, Nagy Feró, Révész Sándor vagy Balázs Fecó is ilyen sértődős-e.

Egy kis szerzői jogi gyorstalpaló: a YouTube minden esetben a szerzőknek fizet, akkor is, ha más adja elő a dalaikat. De ne higgyétek, hogy ez nagy összeg, milliós nézettségnél pár ezer forint.

Arra én is haragszom, ha lelopják és feltöltik a dalainkat, itt azonban saját feldolgozásban, MÉLTÓ színvonalon adtuk elő zongoraművész férjemmel.

Szégyelld magad, Rózsi, vagy a menedzsered, aki idáig süllyedt! Mások feldolgozásaival nem volt bajotok! Pitiáner, szembesítést nem tűrő NER-kegyenc…

Hallgassátok meg a tegnapi koncertünket, és tegyétek meg tétjeiteket, mikorra sikerül itt is elintézni valamelyik gerincesnek, hogy letiltsák! Pedig egy szóval nem voltam tiszteletlen, mi több, úgy érzem, a művészetüket illetően a legnagyobb tisztelettel beszéltem róluk.

De aki BÁRMILYEN hatalom mellé művészként odaáll, az a szememben kevesebb lesz emberi értékeit illetően.

Frissítés: nem hiszem el, hogy ezek az emberek vagy az őket képviselő szervezetek nem értik meg, hogy minden ilyen akcióval nekem használnak, és magukat teszik unszimpatikussá. Vagy azt hitte Rózsi, sutyiban töröltetheti a videót, amelynek a másfél órájából mindössze 4 percben volt az ő dala? A saját dalom is benne volt! (…)

Demjén és a NERtársak állami segítséggel marha jól élnek, de ha egy fiatal művész házaspár elénekli a dalaikat a saját tehetségükből megteremtett házi stúdióban, zéró magyar adófizetői közpénztámogatásból, az zavarja őket.

Undorodom. Eddig mindig kiálltam mellette, szépen beszéltem róla a koncerten is, szerintem a dal is szépen sikerült.

Ha Ákos énekli, az oké. Ha egy diplomás zongoraművész és egy diplomás operaénekes adja elő, az nyilván nem oké, no persze csak azért, mert nem tartoznak az udvari nyaloncok közé.

Nem az a bajom, hogy engem letiltatott, hanem az, hogy csak engem! Kell ennél nagyobb bizonyíték, milyen világban élünk?”

FRISSÍTÉS: Demjén Ferenc elintézte, hogy többé ne tudjak élő közvetítést indítani a saját YouTube-csatornámon. Ezzel…

Közzétette: NatáLia Bálint – 2020. augusztus 16., vasárnap

.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után Váradi Eszter, Demjén Ferenc sajtófőnöke eljuttatta szerkesztőségünknek azt a levelet, amelyet egyúttal elküldött az énekesnőnek is. Íme:

Tisztelt Bálint Natália!

Nem az Ön személye ellen történt a panasz, de sajnos számos esetben visszaélésekkel találkoztunk. Demjén Ferenc nem kérte a teljes videó törlését.

Amennyiben Ön igazolja, hogy a magyar törvényeknek megfelelően jár el és megfizeti a szerzői jogdíjat a dalok után, valamint feltünteti a szerzők nevét, ahogy mint szerző, Ön is elvárná, természetesen visszaállíttatjuk a videót és a jogosultságát a csatornájához.

Demjén Ferenc Sajtó

Bálint Natália lapunk érdeklődésére elmondta, hogy az ügy békés rendezése felé tett lépésként értékeli a levelet, eleget fog tenni az abban említett kéréseknek, és reméli, hogy mihamarabb visszakapja az élő közvetítés jogát a Youtube-csatornáján, a koronavírus-helyzet miatt jelenleg ugyanis ez jelenti a fő bevételi forrását.

Kapcsolódó cikkünk:

A Pesti Srácok ráuszította a trolljait, százával kapja a gyalázkodó leveleket az ellenzéki énekesnő

.

Valódi Hírek