BRÉKING: Így törték rá az ajtót Szájerékra a belga rendőrök

Előkerült a videó az intézkedésről, mutatjuk.

Múlt kedden robbant a botrány, hogy a fideszes európai parlamenti képviselő, Szájer József is jelen volt azon az orgián, amelyen a kijárási korlátozások megszegése miatt rajtaütött a rendőrség Brüsszelben.

A rendezvény szervezője később több újságnak is beszélt arról, hogy a nagy számban kiérkező rendőrök kopogtatás nélkül törték rájuk az ajtót november 27-én este fél tíz körül, a még meztelen résztvevőket pedig azonnal igazoltatni kezdték.

A Blikknek most sikerült megszerezni azt a felvételt, amely rögzítette a rendőri rajtaütés pillanatát. A rövid videón jól látszik, hogy a lakás szűk előterében nyolc rendőr – köztük két fekete civil ruhát viselő – igazoltatja a vendégeket. A videó előterében az egyik rendőr telefonon keresztül diktálja be az egyik, már ruhát viselő vendég adatait és további adatokat kér a személyazonosságára vonatkozóan. A felvétel készítőjét ezt követően szólította egy másik rendőr arra, hogy állítsa le a kameráját.

Szájer József feltehetően ez idő alatt menekült ki a lakásból az ereszcsatornán keresztül. A magyar politikust ugyanis az utcán igazoltatta két rendőr, akik drogot is találtak a táskájában. Szájer állítása szerint viszont a kábítószer nem az övé volt.

A felvételt a Blikk oldalán lehet megnézni, >>IDE KATTINTVA<<.

A hatósági intézkedés miatt a buli 29 éves szervezője hivatalos panaszt tett a brüsszeli rendőrségen. A Blikk birtokába jutó beadvány egyik példánya szerint a férfi azt kifogásolta, hogy a rendőrök engedély vagy egyéb szükséges papír nélkül hatoltak be a lakásába, illetve kifogásolta azt is, hogy a rendőrök homofób és rasszista megjegyzéseket tettek a vendégekre.

A házigazda ezért az ügy kivizsgálását és a rendőrök felfüggesztését kérte.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek