Földi László: Szájer titkosszolgálati művelet áldozata lett, évek óta tudtak a nemi identitásáról

És arról is, hogy milyen közösségeket látogat.

Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, hogy az valószínűsíti, Szájer József titkos­szolgálati művelet áldozata lett. Hozzátette: ugyanakkor a politikus részéről

végzetes hiba volt, hogy célszemélyként ilyen helyzetbe került.

Földi kifejtette, a koronavírus-járvány és az emiatt elrendelt kijárási tilalom jó alkalmat adott és megfelelő körülményeket teremtett a művelet kivitelezésére.

„Innentől kezdve csupán rá kellett venni Szájer Józsefet arra, hogy vegyen részt az összejövetelen. A magyar politikusról számomra teljesen nyilvánvalóan minden titkos­szolgálat tudta, hogy

a nemi identitását tekintve hová tartozik, milyen közösségeket látogat.

Vélhetően egy hasonló körökben mozgó ismerőse – megbízást teljesítve – egyszerűen elhívta a buliba. Az összejövetelen a megengedett létszám felett jelentek meg, tehát a jogszabályok megsértése azonnal megvalósult” – vélekedett az egykori hírszerző.

Földi szerint, ha elfogadjuk Szájer József magyarázatát arra vonatkozóan, hogy nem tudott a hátizsákjában talált drogról, akkor

„a tiltott szereket valaki beletette a hátizsákjába. A műveletben részt vevők tehát biztosra mentek”.

A hírszerző interjúja végén elmondta, számára teljesen világos, hogy a Szájer-borányt nem véletlenül időzítették a magyar-lengyel vétó időszakára, hiszen ez egy komoly jelzés volt arra, hogy „vigyázat túl sokat tudunk rólatok”.

Ugyanakkor elmondása szerint Szájer nem lehetett a nemi identitása miatt zsarolható Brüsszelben, hiszen „nyugaton egy ilyen partin részt venni nem ügy, ott ezt senkinek nem róják fel”. Földi hozzátette, nagy kérdés, hogy most, a Szájer-ügy után, milyen akták kerülnek le a polcról és milyen információk kerülnek ki a sajtóba.

„Élet-halál harc zajlik Brüsszellel és a Soros-hálózattal. Olyan időszakot élünk, amikor nem lehet hibázni. Szájer József sikeres kiiktatásából pedig tanulni kell” – mondta az egykori hírszerző.

(Magyar Nemzet nyomán)

Valódi Hírek