Újabb 36 milliárdnak vert a fenekére a kormány — a járvány alatt sem áll le a pénzosztás

Elvégre van miből.

A Citadella megújítására, úthálózat-fejlesztésre és a debreceni repülőtérre is csinos összegeket ad a kormány a Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint.

A kormány kedden döntött a Citadella erőd és sétány megújítása érdekében a kivitelezési feladatokhoz szükséges forrás biztosításáról. Eszerint a Szabadság Bástyája kiállítás elhelyezéséhez kapcsolódóan a Citadella erőd épületének helyreállítására, épületgépészeti és belsőépítészeti korszerűsítésére, valamint a Citadella sétány megújítására

legfeljebb 20 milliárd forintot biztosítanak a központi költségvetésből.

A Modern Városok Program keretében Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata kap több mint 7 milliárd forintos költségvetési támogatást úthálózatának fejlesztésére. Ebből még az idén félmilliárdot, 2021-ben 3,5 milliárdot, míg 2022-ben 3 milliárdot.

A rendőrség közel 8 milliárd forinthoz juthat hozzá „a nem szabadidőben megváltott alapértelmezett túlszolgálatok pénzügyi teljesítéséhez”.

A koronavírus-járvány miatti negatív hatások ellentételezésére két részletben, összesen 730 millió forintban részesül az ország második legnagyobb repterének számító Debrecen Nemzetközi Repülőtér. Ezen összeg felét a működtetésére fordíthatja, a másik feléből pedig járatindítási támogatási programot dolgozhat ki.

(H. Szabó Sándor / ORFK)

Valódi Hírek