Ez sokakat érint: Fontos bejelentést tett a nemrég leállt debreceni repülőtér

A debreceni repülőtér jó híreket közölt.

A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan július 18-án csütörtökön, helyi idő szerint éjjel 0 óra 30 perctől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat – tájékoztatta a repülőtér szerdán az MTI-t.

Közleményükben azt írták, a Debrecen International Airport Kft. munkatársai a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint Debrecen önkormányzatával szoros szakmai együttműködésben azonnal megkezdték a futópályán múlt hét csütörtökön keletkezett sérülésének javíttatását, a betontáblák cseréjét.

Ezt követően a szakemberek további állapotfelméréseket, valamint műszaki ellenőrzéseket végeztek. Mindezt azért tették, hogy a futópályát a repülésbiztonsági kockázat minimalizálása mellett helyezhessék ismét üzembe – közölték.

Mint kifejtették, az elmúlt napokban megnövekedett számú telefonhívások hatékonyabb kezelése, valamint az utasok eredményesebb tájékoztatása érdekében a már meglévő telefonos elérhetőség mellett a debreceni repülőtér további telefonszámokat tett elérhetővé. Így a hajnali 4 és este 7 óra közötti időszakban megnövelt kapacitás mellett segítik az utasok tájékoztatását.

Hozzátették, hogy továbbra is folyamatos a kapcsolattartás a partner légitársaságokkal, valamint utazási irodákkal. A cél, hogy a repülőtér munkatársai a lehető legalaposabb tájékoztatást tudják adni az utasoknak.

Mi történt pontosan?

Múlt csütörtökön jelentette be a repülőtér üzemeltetője, hogy hibát észleltek az este 6 órakor végzett futópálya-ellenőrzés során, ezért ideiglenesen be kell zárni a debreceni repülőteret.

„A hiba kijavítása – időjárási körülmények függvényében – legalább egy hetet igénybe fog venni”

– állt a közleményükben.

Kapcsolódó: Figyelem! Leáll a debreceni repülőtér

Rövidesen arról érkezett hír, hogy több mint 15 órás késéssel szállt fel a Wizz Air Budapestről Ciprusra tartó járata. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég, a Budapest Airport közölte, hogy a gép eredetileg a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről indult volna.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Lehet még fokozni: Megdöbbentő, miért fog 15 órás késéssel felszállni a Ciprusra tartó gép Ferihegyről

Valódi Hírek