Dr. Kunetz Zsombor: A vásárlási idősávnak semmi értelme nincs így

Azon kívül, hogy még többen fogják a kormányt a megfelelő helyre kívánni.

Orbán Viktor hétfőn délben jelentette be, hogy újra bevezetik az idősek vásárlási idősávját. Igaz, ezúttal a tavaszitól eltérően, a 65 év felettiek ugyanis most nemcsak a számukra kijelölt idősávban (hétfőtől péntekig 9-11 között, hétvégén pedig 8-10 között), hanem bármikor vásárolhatnak, de a kijelölt időszakban kizárólag ők lehetnek a boltokban.

A rendelkezéssel kapcsolatban Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő viszont a Facebookon közzétett bejegyzésében úgy vélekedett, a most bevezetett intézkedésnek a határzárhoz hasonlóan “önmagában így semmi értelme sincs, azonkívül, hogy még többen fogják a Kormányt a megfelelő helyre kívánni”.

Dr. Kunetz szerint ugyanis az időseket

nem az idősáv fogja megvédeni a fertőzéstől, hanem a maszkhasználat és a távolságtartás.

“Ez utóbbit pedig, nem idősávokkal lehet eredményesen elérni, hanem annak korlátozásával, hogy egységnyi légtérben hány fő tartózkodhat egy adott időpillanatban”

írta az egészségügyi szakértő, aki szerint az is sokkal célravezetőbb lenne, ha bevezetnék a kötelező maszkhasználatot legalább a felső tagozatosok körében, valamint a munkahelyeken is.

“A home office-ról már nem is beszélve, amit ahol lehet haladéktalanul be kellene vezetni. Leginkább is érintve az állami, közigazgatási munkahelyeket, mint fő gócpontokat” – zárta bejegyzését dr. Kunetz.

Remek érzékkel kezeli a Kormány ezt a járványt.
Teljesen értelmetlenül bevezette a hatarzárat, hiszen nem ürgebőrben…

Posted by Dr. Kunetz Zsombor MBA on Monday, 23 November 2020