Elképesztő: Október közepe óta 50-60 orvost és ápolót köt le Hosszú Katinka kedvenc úszóversenye a Duna Arénában

A világjárvány második hullámának közepén.

Október 16. és november 22-e között tartják a Duna Arénában a Nemzetközi Úszóliga (ISL) fordulóit. Az eredeti terv szerint csak az alapszakasz tíz fordulóját tartották volna nálunk, de végül a járványhelyzet miatt a Tokióba tervezett négy csapatos döntő is Budapesten lesz.

Így miközben akadozik az egészégügyi ellátás, mentősök halnak meg, osztályok dőlnek romba, addig

50-60 egészségügyi dolgozót

az köt le, hogy a Nemzetközi Úszóliga eseményein teszteljék a versenyzőket.

A verseny orvosszakmai biztosításáért a Semmelweis Egyetem felel, akiket az dr. Merkely Béla vezet, akiről tegnap este kiderült, hogy maga is elkapta a fertőzést.

Az egyetem tulajdonában lévő Semmelweis Egészségügyi Szolgáltató és Tanácsadó Kft. a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium között kötött szerződés értelmében felel az sportesemény orvosszakmai biztosításáért. A feladatot az

Országos Mentőszolgálattal,

a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályával és a Péterfy Kórház-rendelőintézet – Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézettel együttműködésben látja el.

A hat hét alatt orvosokból, ápolókból és a Kórházhigiénés Osztály járványügyi felügyelőiből állói szakmai csapat feladata, hogy a verseny több mint ezer résztvevőjét hetente többször is PCR-teszttel ellenőrizzék, valamint figyeljenek az előírások szerinti be- és kiléptetésre, de az esemény helyszíni orvosi felügyeletét is ők látják el.

(Semmelweis Egyetem közleménye nyomán)

(Kiemelt fotó: Szepesi Dóra)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/10/16/800-millio-forintot-ad-a-kormany-hosszu-katinka-egyik-kedvenc-uszoversenyere-ami-valojaban-egy-gigantikus-show-musor

Valódi Hírek