Fél fizetést kaptak a COVID-osztályokra vezényelt egészségügyi dolgozók, miközben Orbán a TV-ben méltatta őket

Méltánytalan.

Csak fizetésének egy részét, sok esetben mindössze felét kapta meg novemberben több olyan, Covid-betegekkel foglalkozó egészségügyi szakdolgozó is, akiket kifejezetten a járványkórházak intenzív osztályára vezényeltek át – értesült a Blikk.

A lap úgy tudja, a Korányi kórház intenzív osztályára kirendelt szakdolgozók

60 százaléka

azért kapott alacsonyabb fizetést, mert nem utalták el nekik az 50 százalékos emelést, amit a a fertőzött betegek mellett 12 órás műszakokban, nagy terhelés és veszélyes körülmények között végzett munkáért kapnának.

A lap úgy tudja, mindez azért fordulhatott elő, mert a járványkórház és a dolgozókat foglalkoztató másik intézmény

nem tudott megegyezni a pénzügyi feltételekről.

Az egészségügyi dolgozók közül pedig többen azt a tájékoztatást kapták, hogy ebben a hónapban már ne is számítsanak arra, hogy megkapják az elmaradt fizetésüket,

mert bérszámfejtési hiba történt,

így az adataik nem kerültek át abba a kórházba, ahova átvezényelték őket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezzel kapcsolatban azt írta a Blikknek, hogy az átvezényelt dolgozókat nem veszik állományba a járványkórházakban, emiatt az 50 százalékos juttatást az anyaintézménynek, vagyis az eredeti munkahelyüknek kellene kifizetni. Ezt pedig később megtérítik a járványkórházak.

Mindeközben Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten több televíziós interjúban is hangsúlyozta és méltatta az egészségügyi dolgozók “emberfeletti és erő feletti” munkáját. Tegnap pedig a Magyarország Kormánya Facebook-oldalra került ki az a fotó, amelyen Müller Cecília országos tiszti főorvos mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak, “akiknek fizikail mentálisan is nehéz dolguk van”.

Köszönet illeti az egészségügyi dolgozókat.

Posted by Magyarország Kormánya on Tuesday, 17 November 2020

(Blikk nyomán)