Döbbenet: A budakalászi jegyző melegnek hitte a nőtlen jelentkezőt, majd megoldotta, hogy ne őt vegyék fel az állásra

„Budakalász konzervatív, és nem tűri a búzavirágokat…”.

„Búzavirágnak” és „lób*szónak” nevezte a budakalászi jegyző a melegnek hitt jelentkezőt. Aztán megoldotta azt is, hogy ne az a pályázó kapja meg az anyakönyvvezetői állást, holott a férfi minden feltételnek megfelelt.

Egyetlen hibája az volt, hogy nőtlen.

Az anyakönyvvezetői állásra jelentkező szakember ugyan szakmailag tökéletesnek bizonyult volna a munkára, a szóbeli alkalmassági vizsgán is megfelelt, szóban meg is állapodtak vele, azonban akadt egy kis baj. Ahogy a Telex birtokába került hangfelvételen is hallható, a jelentkező gyanús lett a település jegyzőjének:

„Hogy van az, hogy egy negyvenakárhány éves férfi, férfiember is, az még hagyján, de nőtlen is… én nagyon utálom az ilyen lób*szó férfiakat, nagyon haragszom rájuk úgy alapból…”

Így kezdődik a hangfelvétel, amelyből aztán kiderült, hogy a „búzavirágnak” titulált férfit Budakalászon miért nem fogják kinevezni anyakönyvvezetőnek.

A jegyző érvelése ugyanis azzal folytatódik:

„Ez intelligens, még rosszabb, mert egyéb kérdéseket is felvet bennem.”

A szemfüles jegyzőnek az is szemet szúrt, hogy a jelentkező korábbi munkahelyén több élettársi kapcsolati bejegyzést is lebonyolított – ami az anyakönyvvezetői állással járó feladat. „Mi ilyet itt nem fogunk csinálni, mert nem vagyunk erre kijelölve, hála a jó istennek” – hangzik el a hangfelvételen.

A felvétel szerint a jegyző attól tartott, hogy rossz fényt vetne rájuk, ha beindulna a suttogó propaganda, hogy a távozó anyakönyvvezető helyére „csak egy buzit” találtak, mert – mint mondta – Budakalász konzervatív.

W., a pályázó közben már túl volt a pályázat értékelése utáni állásinterjún, készült az üzemi orvoshoz, úton volt Budakalászra, hogy felkészüljön anyakönyvvezetői hivatal átvételére, amikor megcsörrent a telefonja. Az önkormányzattól keresték, elnézést kértek, mert az álláshirdetés váratlanul okafogyottá vált, miután a távozni készülő anyakönyvvezető mégsem hagyja ott az állását.

Nem sokkal később kiderült: a korábbi és állítólag maradni szándékozó anyakönyvvezető valójában már elköszönt munkatársaitól, és az önkormányzat ismét meghirdette az állást.

Rajta kívül nem volt más alkalmas pályázó, és nem akadt olyan jelentkező, akinek lett volna bármilyen szakmai előélete. Az ügyről – feltételezéseket írva – beszámolt a Kalászi Napló is.

Értesüléseik szerint a jelentkező nemcsak ezt a munkát veszítette el, hanem a megígért felvétele miatt egy másik munkát már elutasított. Tehát az őt ért diszkrimináció miatt jelenleg munkanélküli, miközben Budakalásznak azóta sincs anyakönyvvezetője.

A Telexhez eljuttatott hangfelvételt itt lehet végighallgatni:

https://www.youtube.com/watch?v=M7YnnNXMmKs&feature=emb_title

Valódi Hírek