Donald Trump majdnem elismerte, hogy elvesztette az elnökválasztást, de csak majdnem (+videó)

Megtartotta első beszédét az elnökválasztás után.

Az elmúlt napokban Donald Trump elnök elsősorban Twitter-oldalán fejezte ki elégedetlenségét azzal kapcsolatban, hogy szerinte a múlt heti elnökválasztást elcsalták.

Péntek este azonban hosszú idő után először a koronavírus-vakcinával kapcsolatos sajtótájékoztatón a nyilvánosság előtt is megjelent, és habár vereségét egyértelműen nem ismerte el, utalást tett arra, hogy kormányzati ideje a végéhez közelít.

Beszédében ugyanis elmondta, hogy kormányzata továbbra sem hoz az ország gazdaságának teljes lezárását célzó döntést, majd hozzátette:

„Remélhetőleg így lesz, bármi történjék is a jövőben.

Ki tudja, milyen kormányzat lesz, ezt majd az idő megmondja,

de annyit mondhatok, hogy ez a kormányzat nem fogja lezárni az országot”.

Az amerikai elnök emellett üdvözölte az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszergyártók hét eleji bejelentését, miszerint hamarosan kész a koronavírus elleni oltóanyag. Trump emlékeztetett arra is, hogy kormányzata több mint kétmilliárd dollárral támogatta a Pfizer erőfeszítéseit. Hozzátette: arra számít, hogy a vakcina már jövő áprilisban széles körben elérhető lesz az amerikaiak számára.

Az elnök ezt követően arról is beszélt, hogy lezártnak tekinti a jelenlegi kormányzat járványellenes programját, majd befejezte a sajtókonferenciát anélkül, hogy az újságírók is kérdezhették volna tőle.

Az USA két utolsó tagállamában, Georgiában és Észak-Karolinában is eredményt hirdettek tegnap. Észak-Karolinában Trump szerezte meg a 15 elektori szavazatot, Georgiában pedig az Joe Biden nyert, akit éppen egy héttel ezelőtt, november 7-én jelentettek be az USA 46. elnökeként, miután megszerezte a győzelemhez elégséges 272 elektori szavazatot.

Az államban legutóbb 28 éve, 1992-ben nyert demokrata elnökjelölt. A szoros eredmény miatt azonban már elindult a szavazatok újra számolása – írja a Telex.

A legfrissebb adatok után Joe Biden 290, Donald Trump pedig 232 elektori szavazatot szerzett a 2020-as elnökválasztáson.

(via MTI/Telex/Nyugati Fény)

(Kiemelt kép: CNBNC Television/Youtube)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/11/12/joe-biden-szivbemarkolo-videot-kuldott-a-magyaroknak

Valódi Hírek