Bérelt máltai magángéppel repült ázsiai körútján Szíjjártó, aki szerint a sajtó a kambodzsai-magyar kapcsolatokat akarja aláásni

A sima economy class még mindig zsenánt a magyar külügyminiszternek.

Szíjjártó Péter ázsiai körútjához, amelyen több magas rangú kambodzsai tisztségviselőt is karanténba kényszerített, mivel pozitív lett a koronavírus-tesztje,

külföldi magángépet bérelt a kormány.

— írta meg a 24.hu. A portál információi szerint Szíjjártó a munkalátogatásra a máltai bejegyzésű VistaJet társaság Bombardier Global 6000-es gépét vette igénybe.

A cég, amelytől a gépet bérelték, több mint hetven luxusrepülőt üzemeltet világszerte.

A 24.hu kérdésére a külügyminisztérium közölte, hogy azért fizettek inkább magángépet, mert a Honvédelmi Minisztérium nem tudta vállalni a szállítást, a programsorozatot pedig kereskedelmi járatokkal nem lehetett volna teljesíteni.

Megírták továbbá, hogy

a VistaJetet közbeszerzési eljárás keretében választották ki erre a jeles alkalomra.

Hogy ez az ázsiai kiruccanás pontosan mennyibe is került, arra nem adtak választ.

Mint az ismeretes, a Honvédelmi Minisztérium az elmúlt években négy olyan gépet is vásárolt, ami alkalmas állami vezetők szállítására, tehát elvileg semmi akadálya nem volt annak, hogy a külügyminiszter ezek egyikével utazzon, pláne, hogy ezidáig egyébként is ő vette igénybe a legtöbbször ezeket a gépeket.

Eközben Szíjjártó gusztustalannak nevezte Facebook-oldalán azt, hogy „egyesek feszültséget keltenének Magyarország és Kambodzsa között”.

Ezzel nyilvánvalóan arra utalt, hogy több magyar internetes portál is beszámolt arról, hogy Kambodzsában többen karanténba kerültek vagy megfertőződtek, miután Szíjjártó Covid-tesztje Thaiföldön pozitív lett.

„Az előbb telefonon beszéltem kambodzsai kollégámmal, Prak Sokhonn barátommal. Átadta miniszterelnökének személyes üdvözletét és üzenetét, hogy minél előbb gyógyuljak meg.” – írja karanténnaplójában.

„Egyetértettünk abban, hogy visszataszító, sőt gusztustalan, hogy egyesek valamifajta politikai vagy médiahaszon reményében feszültséget akarnak kelteni a két nemzet között és szórakoznak azokon, akik elkapták ezt a betegséget.” – zárja a sorait.

A teljes posztot itt tudod megnézni:

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek