Szíjjártó szétfertőzte Kambodzsát: Újabb betegeket találtak a látogatása után

Hol volt rajta maszk, hol nem.

Majdnem 1200 embert (egészen pontosan 1166-ot) teszteltek Kambodzsában azóta, hogy Szíjjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter koronavírustesztje pozitív lett kambodzsai látogatása után egy nappal.

A Khmertimes cikke szerint eddig három pozitív esetet találtak: a Kambodzsai Néppárt szóvivője és az agrártárca helyettes főtitkára produkált pozitív tesztet, illetve elkapta a vírust Őry Csaba magyar kambodzsai (és vietnámi) nagykövet is.

További 23 esetben még várnak az eredményekre.

Korábban a Szíjjártó mellett szolgálatot teljesítő kambodzsai testőrről is kiderült, hogy koronavírusos. Miután a külügyminiszter hazarepült Bangkokból, ahol a tesztje pozitív lett, több kambodzsai magas rangú tisztviselő is kénytelen volt karanténba vonulni.

A magyar külügyminiszter ugyanis több helyzetben óvatlanul, maszk nélkül tárgyalt, és sokakkal kezet is rázott látogatása során.

Thaiföldön is találtak olyan fertőzöttet, aki összefüggésbe hozható Szíjjártó Péter látogatásával, az ő nevét azonban nem árulta el a hírt lehozó Bangkok Post, csupán annyit, hogy egy magyar diplomata, aki a miniszter szoros kontaktja volt, és jelenleg tünetmentes.

Eközben Szíjjártó a karanténból is folyamatosan dolgozik, és szorgalmasan vezeti karanténnaplóját a Facebook-on.

(444.hu nyomán)

(kiemelt kép: Borsos Mátyás/KKM)

 

Valódi Hírek