Orbán bejelentette a digitális tanrendet, míg az államtitkára a hagyományos oktatás fontosságát hangsúlyozta

Ismét kiváló iskolapéldája annak, hogy párton belül miként működik a kommunikáció.

„A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hétvégi megszólalásával ismét bizonyította, hogy a célja nem a védekezés támogatása, hanem a védelmi intézkedések ellehetetlenítése” – közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vasárnapi közleményében azt írta, a szülők, ha tehetik, ne küldjék a gyermekeket iskolába, óvodába.

Maruzsa Zoltán emlékeztetett: tavasszal az érettségit akarták bojkottálni.

„A gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak, és így kimaradjanak az oktatásból”

– hangsúlyozta a köznevelési államtitkár.

Rámutatott: az oktatást hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott – ahogy eddig is – tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében. Az oktatás tehát ilyenkor sem áll le, csak a munkarend változik – mutatott rá.

Hangsúlyozta, a pánikkeltés, egyes gyermekek otthon tartása olyan óvodákból és iskolákból, ahol a fertőzés nincs is jelen, nem megoldás.
Felszólítják a PDSZ-t, hogy fejezze be az „akciózást”, ha nem segítik, legalább ne akadályozzák a védekezést – jelentette ki a köznevelési államtitkár.

Ezzel szemben Orbán Viktor hétfő délelőtt bejelentette, hogy kedd éjféltől újabb korlátozó intézkedéseket vezetnek be, melyek közt az is szerepel, hogy minden középiskolában digitális tanrendet vezetnek be.

(MTI nyomán)

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Valódi Hírek