„Védjük meg a családjainkat!” — A szülőkhöz fordult a PDSZ a kormány tétlenkedése miatt

Féltik a gyerekeket és a pedagógusokat.

Felhívást tett közzé a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amelyben arra kérik a szülőket, hogy tartsák otthon a gyermekeiket, ne küldjék őket iskolába és óvodába.

A felhívás szerint a dolgozók és a szülők közös érdeke az ártalomcsökkentés a közoktatási intézményekben. A PDSZ az utóbbi időben rengeteg szülői levelet kapott, amelyek arról szóltak, hogy

a szülők féltik a gyerekeiket a nem megfelelő távolságtartás és a tesztelés hiánya miatt.

A PDSZ szerint pánik helyett megoldásokra van szükség, ez pedig a kormány és az oktatásirányítás felelőssége. Lenne. Mivel viszont a kormány csak szavak szintjén híve az élet és az egészség védelmének, így a szülők kerültek lépéskényszerbe.

Ezért kéri arra a szülőket a szakszervezet, hogy aki csak teheti, tartsa otthon a gyerekeit.

A hiányzások igazolásával kapcsolatban ezt írják:

„A házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról! Kérjék tehát, hogy az igazgatót/óvodavezetőt, igazolja a mulasztást!”

A felhívás szerint jelenleg „egymásra vagyunk utalva”, ezért egymást kell megvédenünk; és bár a gyermekek otthon tartása jelentős töbletterhet ró a családokra, a tömeges megbetegedések még nagyobb többletterhet jelentenének.

„Védjük meg a családjainkat!” – zárul a felhívás.

 

Valódi Hírek