Pofátlanság: Nem engedtek be egy SZFE-maszkot viselő nőt egy budapesti rendelőbe

Az illetékesek szerint nem a maszk volt az oka.

A XVI. kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat rendelőjébe szeretett volna egy sérültet elkísérni egy SZFE-maszkot viselő nő.

Erre azonban nem került sor, ugyanis nem engedték be oda

— derült ki Hollai Gábor, a kerület momentumos önkormányzati képviselője Facebook-oldalán.

Teljesen ledöbbentem, amikor ezt meghallottam és nem akarom elhinni, hogy 2020-ban idáig jutott az országunk és benne a kerületünk, hogy politikai vélemény alapján szelektálnak, ki és mikor férhet hozzá az egészségügyi ellátáshoz vagy ki mikor léphet be a Szakrendelőbe” — írta a képviselő.

Az érintett egy zárt Facebook-csoportban osztotta meg a bejegyzését, amelyben leírta a vele történteket. A rendelő egyik alkalmazottja a „free SZFE”-maszk viselőjét a bejáratnál fogadta, ahol rögtön hangot adott a maszkkal kapcsolatos nemtetszésének.

Az egészségügyi dolgozó emelt hangon, arrogánsan számon kért, és közölte, hogy ebben a maszkban az épületbe nem lehet belépni, mert az »provokáció« – ekkor még azt sem tudta, melyikünk szorul ellátásra, és valóban, az épületbe mindaddig nem mehettem be az általam támogatott sérülttel, amíg a maszkot nem vettem le” — írta a felháborodott nő bejegyzésében.

Az érintett úgy véli, hogy

joga van az egészségügyi ellátáshoz, függetlenül a közéleti ügyekben elfoglalt álláspontjától.

A nő bejelentést tett, hogy kivizsgálja a rendelőintézet az ügyet.

A Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat vezetője,

Kiss Marianna cáfolta, hogy a maszk miatt nem engedték be az érintettet.

Az igazgató elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben kizárólag indokolt esetben engednek be kísérőt.

Kollégáim — más betegek kísérőivel együtt — megkérték a hölgyet, hogy mivel túl sokan voltak a váróban, várakozzanak a bejárat előtt, ugyanúgy, mint minden más hozzátartozó, kísérő. Ez kizárólag a várakozó betegek érdekében történt és nem az általa viselt maszk miatt. A kísérő hölgy ezt nem vette tudomásul, követelte, hogy mutassák meg neki, hol van az leírva, hogy nem jöhet be kísérő ” — ismertette Kiss Marianna.

Azonban azt is jelezte az intézmény vezetője, hogy szóváltás keveredett az SZFE-maszkot viselő hölgy és az alkalmazott között, amely során az rendelőintézet dolgozója megjegyzést tett a kísérő maszkjára. A kerületi egészségügyi szolgálat igazgatója

elhatárolódott alkalmazottjuk megnyilvánulásától.

Az ügyet alaposan kivizsgáljuk. Egészségügyi dolgozóink a járványügyi helyzet miatt egyre nagyobb terhelésnek vannak kitéve, egyre fáradtabbak feszültebbek, néha türelmetlenek” — állította az intézményvezető.

(Telex nyomán)

(Címlapfotó: hvg.hu)

Valódi Hírek