SZFE: A kijárási korlátozás ellenére sem hátrálnak a hallgatók, fenntartják az éjjel-nappali őrséget

Nem szeretnék, ha lépre csalná őket az egyetem új vezetése.

Kedden Orbán Viktor miniszterelnök kijárási korlátozásokat jelentett be Facebook-oldalán. Az új szabályozásban többek között az is szerepel, hogy éjfél és hajnali öt óra között csak alapos indokkal – például munkahelylátogatási céllal – hagyható el a lakóhely.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a hírre úgy reagáltak a 24.hu-nak, hogy továbbra is fenntartják a blokádot az egyetem oktatási célú épületeiben. Válaszukban a hallgatók képviselői kijelentették, hogy a Vas utcai épület blokádjához elegendően vannak az egyetem kollégistái.

A Szentkirályi utcában és a Rákóczi úton a hallgatók ideiglenes szálláshelyet alakítottak ki maguknak, hogy továbbra is fenn tudják tartani a blokádot. Eközben az oktatás tovább zajlik az egyetem színfalai mögött.

Ha egy órára is kiürülne bármelyik épület, az általunk el nem ismert kuratórium rendelkezése értelmében az üzemeltetés munkatársai az újonnan kinevezett kancellár utasítására bezárhatnák azokat, ezzel pedig

teljes mértékben ellehetetlenülne az oktatásunk.

Jelen állás szerint kizárólag abban az esetben biztosított a tanóráink megtartásának a lehetősége, ha ezekben az épületekben rendszeres, éjjel-nappali őrség működik. Természetesen a hatályos járványügyi előírásokat továbbra is szigorúan betartjuk” – közölte az egyetemi hallgatóság képviselője.

Az SZFE hallgatói a tanév kezdete óta tartják blokád alatt az egyetem épületeit. Céljuk, hogy az intézmény függetlenségét továbbra is biztosítsa az állam.

(24.hu nyomán)

(Címlapkép: Mérce)

Valódi Hírek