Mindenki megnyugodhat: Kásler szerint egyetlen beteg sem maradt ellátatlanul

Pánikra semmi ok.

Az MTI hozta le az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerdai közleményét.

„Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, lélegeztetőgép, és a most bevezetett védelmi intézkedésekkel az a cél, hogy így is maradjon.” – fogalmaztak.

Az egészségügyi ellátást a meredeken növekvő betegszám eredményezte többletfeladatok mellett is „biztonságos mederben” tartják az ellátást, írták.

Kiemelték azt is, hogy Magyarország a tavasszal már jól bevált receptet most is hatékonyan alkalmazza.

Az EMMI közleményében leírta, folyamatosan figyelik a kórházak kapacitásait, és ennek megfelelően lépcsőzetesen nyitják meg azokat.

„Ha egy elsődlegesen kijelölt kórházban megtelik a koronavírus-fertőzöttek kezelésére felkészített ágyak 80 százaléka, az intézmény azonnal jelzést ad, és abban a pillanatban belép a másodlagosan kijelölt kórház. Ennek köszönhető, hogy egyetlen beteg sem maradt ellátatlanul” – áll még a közleményben.

Állításuk szerint a foglalt kórházi ágyak száma ma sem haladja meg a 60 %-ot. Ennek némiképp ellentmond a hír, miszerint a miskolci kórház telítettsége miatt a borsodi és nógrádi betegeket Egerbe szállítják.

Kitértek az átirányított szakemberekre is, akiknek száma szerintük rendkívül alacsony, illetve az országban csodásan működik a nem koronavírussal kapcsolatos egészségügyi ellátás is. Ehhez képest, ahogy korábban mi is megírtuk, pszichiáterek, fogorvosok és szemészek látják el a súlyos betegeket, Nyíregyházán pedig már a háziorvosokat is bevonták az ellátásba, korra való tekintet nélkül.

„Van elegendő ágy, lélegeztetőgép, jól képzett, megbízható egészségügyi dolgozó, s ha mindenki következetesen betartja a védelmi intézkedéseket, akkor lassítani tudjuk a fertőzést és meg tudjuk védeni a kórházak teljesítőképességét” – zárják a közleményt.

 

Valódi Hírek