444: Szabolcsban már akkora a baj, hogy a háziorvosokat elkezdték 24 órás határidővel berendelni kórházi munkára

Életkorra való tekintet nélkül.

A 444.hu több forrásból megerősített információja szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel berendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András Kórházba.

Az ok drámai: a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban – ami úgynevezett “elsődleges járványügyi ellátóként” felel a megye koronavírusos betegeiért – egyszerűen nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez.

A megye háziorvosai úgy tudják, hogy a berendeléskor az egyetlen szempont, hogy van-e megfelelő szakvizsgájuk.

Pedig az érintettek között igen sok a veszélyeztetett: a megye háziorvosainak több, mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel.

A 444 információi szerint a megyei kórházban annyira súlyosak a létszámgondok, hogy a Covid-osztályon eleve szolgálnak már ideirányított pszichiáterek és ortopéd orvosok is, hozzájuk csatlakozhat most több háziorvos.

Azt a Jósa vezetése sem tudja, hogy meddig tarthatnak ezek a kirendelések. Azokat a háziorvosokat, akiknek a munkáltatója az önkormányzat, továbbra is a helyhatóságok fizetik majd, akinek nem volt munkaviszonya, azokat a kórház.

A kórházban súlyos a helyzet: nagyjából 300 koronavírusos vagy covid-gyanús beteget ápolnak náluk, akiknek több, mint a tizede intenzív osztályon fekszik és a napokban már 27-en voltak itt lélegeztetőgépen.

(via 444.hu)

Valódi Hírek