Megrázó: Rendőrökkel lakoltatták ki állandó ápolásra szoruló édesanyjával a csepeli férfit (+videó)

12 nappal a téli moratórium előtt.

A csepeli fideszes önkormányzat 12 nappal a téli kilakoltatási moratórium tett az utcára egy férfit és munkaképtelen, állandó ápolásra szoruló édesanyját, lakbértartozásuk miatt.

Elemér 2004 óta lakik egy önkormányzati bérlakásban ápolásra szoruló édesanyjával, 2014-ben pedig önhibájukon kívül keletkezett lakbértartozásuk, ami miatt az önkormányzat a bérletet felmondta.

Tavaly nyáron már egyszer majdnem kilakoltatták Eleméréket, de akkor A Város Mindenkié (AVM) csoport sikeresen közbelépett.

A hátralék rendezésére részletfizetési megállapodást kötöttek a lakásüzemeltetésért felelős hivatallal, így a – fűtési szezontól függően – 40-50 ezer forintos lakbér mellett havi 65 ezer forintot kellett törleszteniük.

Elemér májusban veszítette el munkahelyét (ahol húsz éve dolgozott) a járvány miatt, ennek következtében az ő és édesanyja egyetlen bevétele csupán az álláskeresési járadék, illetve édesanyja rokkantsági ellátása lett.

Elemér hiába jelezte folyamatosan a vagyonkezelőnek, hogy a 65 ezer forintos törlesztőrészleteket a fent taglalt okok miatt nem tudja befizetni, mégis elutasították azt a kérelmét, ami a törlesztési összeg csökkentésére vonatkozott.

Folyamatos törlesztésüknek köszönhetően 1 millió 700 ezer forintos hátralékuk egy év alatt még így is jelentősen, majdnem felére csökkent, ennek ellenére a hivatal a részletfizetési megállapodást október 2-án felmondta, Elemérék két héttel később már meg is kapták a végrehajtói felszólítást a lakás kiürítéséről.

Elemér november 2-tól közalkalmazottként dolgozik, de ha ennek ellenére mégis kilakoltatják, akkor új állása is veszélybe kerül.

Az AVM mindeközben tárgyalni kezdett a csepeli önkormányzattal azért, hogy mindkét fél számára megnyugtató módon rendeződhessen ez a helyzet.

Az AVM aktivistája, Faragó Renáta közölte a Mércével, hogy

Amennyiben mégis megpróbálják kilakoltatni a férfit és édesanyját, ha kell, élőlánccal fogják megvédeni őket.

Az élőlánc meg is valósult, azt azonban a rendőrség felszámolta. A 24.hu videója:


.

(merce.hu / 24.hu)

 

Valódi Hírek