Friss: Érdemi beszélgetésre hívták az SZFE hallgatói Palkovics Lászlót (+videó)

Meghívták a minisztert az Ódry Színpadra.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói ma az Oktatási Hivatalnál benyújtották annak a dokumentációját, hogy az intézményben ebben a tanulmányi félévben is maradéktalanul zajlik az oktatás jelentették be a tiltakozó hallgatók a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

A diákok továbbra is állítják, az egyetemen azóta is folyik az érdemi oktatás, hogy szeptember 14-én rektori utasításra kiürítették az épületet, majd hetekkel ezelőtt a hallgatók az egyetem több termének kulcsát magukhoz vették, és megtagadták Szarka Gábor kancellár utasítását, hogy az előrehozott őszi szünet miatt hagyják el az egyetem épületeit és kollégiumait.

A hallgatók közölték: a kuratórium állításaival ellentétben az épületek fertőtlenítése és a karbantartási munkálatok a közreműködésükkel megtörténtek. A munkabiztonsági vizsgálat eredménye szerint az SZFE polgárai nem szegték meg a tűz-és balesetvédelmi szabályokat, mindhárom helyszínen megoldott a nemdohányzók védelme, a pandémiás helyzet kezelését és a higiéniát pedig

példamutatónak nevezte a vizsgálatot végző szakember.

Kijelentették azt is, hogy nem felel meg a valóságnak Szarka Gábor újonnan bejelentett fenyegetése sem, miszerint az év végén lejár az egyetem akkreditációja:

„Érvényes szerződésünk van arról, hogy az akkreditációs ellenőrzés a pandémia miatt csak 2024-ben lesz esedékes. Természetesen az új vezetés ezt is megadakályozhatja, ha nem fizeti be az eljárási díjat határidőre” – tették hozzá.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjai a mai sajtótájékoztatón tárgyalásra hívták Palkovics László innovációs és felsőoktatásért felelős minisztert:

november 11-re az egyetem Ódry Színpadára, hogy végre kezdetét vehesse az érdemi tárgyalás.

Az SZFE sajtótájékoztatóját itt nézheti vissza:

(Kiemelt kép: SZFE-HÖK/Facebook)

Valódi Hírek