Felfüggesztik az oktatást az SZFE-n – Rátóti Zoltán írta alá a verdiktet

November 2-án fog eldőlni a tanév sorsa.

Az Oktatási Hivatal utasította Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumát, hogy az egyetemen kialakult vis maior helyzetet

azonnali hatállyal szüntesse meg.

Az egyetem polgársága október 30-án kapta meg az a körlevelet, amelyben a kuratórium az Oktatási Hivatal felszólítására hivatkozva közli, hogy az őszi szünetet követően

az oktatási tevékenység a helyzet tisztázáságig szünetel.

A hivatali munkavégzés november 1-je után visszavonásig az otthoni munkavégzés szabályai szerint folytatódik.

A levelet Vidnyánszky Attila helyett kivételesen Rátóti Zoltán kuratóriumi tag szignózta az elnök nevében.

Az oktatás felfüggesztését azzal magyarázzák, hogy az Egyetem új vezetői, mivel nem tudnak bejutni az épületbe, így nem látnak rá az oktatási folyamatokra és a bent zajló munkára sem.

Szintén jelentős problémát okoz továbbá, hogy

„az általunk megismert adatok alapján az Egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése.” – áll a birtokunkba jutott levélben.

A kuratórium november 2-án 11:00-ra egy találkozót tűzött ki, amelyre egy Upor László (korábbi megbízott rektorhelyettes) által vezetett háromfős tanári – , és egy Csernai Mihály (HÖK-elnök) által vezetett háromfős, diákokból álló delegációt várnak.

A tárgyaláson – amennyiben a felek megjelennek –

a tanév további sorsát és az Egyetem jövőjét érintő egyeztetésre kerülhet sor.

Bármelyik tárgyalófél hiányában a kuratórium az egyeztetést eredménytelennek tekinti. Az esemény nem lesz nyilvános, azonban jegyzőkönyv készül róla.

 

Valódi Hírek