Nem bírják tovább a tanárok, petícióban kérik Orbánéktól az iskolák bezárását

Ahogy azt a legtöbb környező ország már megtette.

Bár Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint az őszi szünet alatt valamennyi iskolában fertőtlenítést végeznek, ami szerinte kisöpri a vírust, a pedagógusok szerint ez már régen nem elég, így petícióban kérik a kormányt:

vezessen be a tavaszihoz hasonló szankciókat az iskolákban,

ezzel lassítva a koronavírus terjedését az oktatási intézményekben.

„Kérjük Magyarország Kormányát, hogy sürgősen tegyen a tavaszihoz hasonló lépéseket a vírus oktatási intézményekben való terjedésének megfékezése érdekében!

Függesszék fel a személyes oktatást a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában, az alsósok számára pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend!

Tisztelettel, de határozottan kérjük, hogy haladéktalanul tegyék meg a szükséges lépéseket diákjaink, tanáraink és családjaik életének megóvása érdekében, mivel a járványhelyzet jelen alakulása ezt indokolja!”

– áll a kiáltványban, amit már több mint ezer tanár aláírt.

A környező országok már mind szigorítottak az oktatási renden, és a hírek szerint a háttérben már a fideszes képviselők is zúgolódnak, mondván itt lenne az ideje a komoly járványügyi szigorításoknak.

A pedagógusok jelenleg semmiféle védelmet nem kapnak a munkájukhoz. Bár a Béres Gyógyszergyár Zrt. csaknem 82 ezer üveg Béres Cseppet adományozott a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanítóknak, ez kevés lesz a pedagógusok és a diákok védelméhez.

Valódi Hírek