81 720 üveg Béres Cseppet kapnak a tanárok, hogy érezzék a megbecsülést

Amiért „nap mint nap a frontvonalban harcolnak”.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. a tegnapi nap folyamán

81 720

üveg Béres Cseppet adományozott a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanító pedagógusoknak. A felajánlásról szóló szerződést a cég szolnoki gyárában írták alá.

A mintegy

138 millió forint

értékű adomány egyszerre a tanítók, tanárok elismerése, megbecsülése és segítségnyújtás is, hiszen ők az egyik legfelelősségteljesebb hivatást gyakorolva ebben a nehéz helyzetben is nap mint nap a frontvonalban harcolnak – közölte Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára mindenkit megnyugtatott, hogy a nyári felkészülésnek köszönhetően csak helyenként fordulnak elő koronavírusos esetek, a háromezer óvoda és hasonló számú iskola alkotta állami közoktatási intézményrendszernek egy adott időpontban mindössze 1-6 százalékát érintette a járvány.

Az államtitkár szerint az őszi szünetben minden rendelkezésre álló módon igyekeznek felkészülni a járvány további terjedésének megelőzésére, illetve a pandémia féken tartására.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke felhívta arra a figyelmet, hogy a koronavírus terjedését csak felelősségteljes magatartással lehet visszaszorítani. Szerinte ebben szeptember óta komoly előrelépést tapasztalni, az érintettek egyre jobban vigyáznak egymásra.

A Pedagógusok Szakszervezetének friss közlése szerint Magyarországon ugyanakkor eddig már 4 tanár hunyt el igazoltan koronavírus miatt.

(MTI/Nyugati Fény)

(Kiemelt kép: MTI/Mészáros János)

Valódi Hírek