Gyorshír: Az SZFE polgárai a sajtóból értesültek a Fővárosi Törvényszék ítéletéről

A hallgatók mégis kitartanak.

Az SZFE hallgatói közleményben reagáltak arra, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokon jogellenesnek nyilvánította az intézmény dolgozóinak sztrájkját.

A diákok világossá tették:

a határozatról a sajtóból értesültek,

de ha a hír igaz, akkor a döntés még nem lehet jogerős, hiszen a sztrájkbizottságnak öt nap áll rendelkezésére fellebbezni a döntés ellen.

A hallgatók továbbra is kitartanak az SZFE sztrájkoló oktatóinak és dolgozóinak követelései mellett, hisznek a követelések jogszerűségében.

Tudomásuk szerint így vélekedik az a három szakszervezeti szövetség is, amely a vasárnap esti (16 órakor a Műegyetemnél kezdődő) tüntetésen kiáll mellettük.

„Az egyének újbóli felelősségrevonását ismét teljes mértékben elutasítjuk. Bízunk az intézmény sztrájkoló dolgozóinak józan ítélőképességében – úgy véljük, Egyetemünk oktatói és munkatársai képesek önálló döntéseket hozni a saját munkabeszüntetésük kapcsán. Ezen kívül szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az illegitim vezetőség nem teljesítette az általa jogszerűnek vélt két sztrájkkövetelést, hanem

teljesítésüket ultimátumhoz kötötte, ez a gesztus pedig sérti a sztrájkjogot”

– írják a hallgatók a közleményben.

Így fogalmaznak továbbá:

„A munkáltatói jogkörökkel való hatalmi visszaélés lehetőségének fitogtatását, nemzeti ünnepnapon, amikor egy önkényes elnyomó rendszer ellen hősi forradalmat vívott magyarokra emlékezünk,

nem csak ironikusnak, de méltatlannak is tartjuk.”

(Kiemelt kép: SZFE Hallgatói Önkormányzat/Facebook)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/10/23/orban-fotanacsadoja-a-kormanynak-targyalnia-kellene-az-szfe-hallgatoival

Valódi Hírek