Koronavírusban meghalt egy 39 éves tanár szombaton, de azóta sincs nyoma az állami statisztikában

Rejtély.

Szombaton koronavírusban meghalt egy 39 éves tanár az egyik vidéki kórházban. A pedagógus felesége a 444.hu-nak elmondta: férjének szeptember 17-én megfázásos tünetei voltak, az orvos lázcsillapítót és forró italt javasolt, ám a szeptember 19-20-i hétvégén előbb hőemelkedése, majd láza lett, fájt a torka, folyamatosan köhögött.

Hétfőn már nem kapott levegőt, ezért kórházba küldték. Két nappal a mintavétel után derült ki, hogy pozitív a tesztje.

Mire átkerült a covidosok intenzív osztályára, addigra összeomlott a légzése, géppel kellett lélegeztetni, mesterséges kómába helyezték.

Kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála, a koronavírus a szívét is megtámadta. Szombaton, október 3-án halt meg, 12 nappal azután, hogy kórházba került.

A zárójelentésben a koronavírus mellett a magas vérnyomást és a cukorbetegséget is megemlítették:

„összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta.”

A 444 cikkéből kiderül, hogy habár az áldozat szombaton hunyt el, még szerdán sem szerepelt az operatív törzs statisztikájában az áldozatok között.

Egyetlen 40 év alatt áldozat található a koronavirus.gov.hu oldalon naponta frissített listán múlt szombat óta: egy 21 éves nő, akinél alapbetegségként súlyos agyállományi vérzés van feltüntetve, amiről Müller Cecília elmondta, hogy az élettel összeegyeztethetetlen betegség, a koronavírus jelenlétét pedig csak egy laboratóriumi vizsgálat mutatta ki a fiatal nőnél.

Magyarországon a mai napig 877 áldozata van a járványnak. Hivatalosan.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek