Rengeteg Bayern-drukker az utolsó pillanatban lemondta a budapesti Szuperkupa-döntőt

Hallgattak a bajor kormányfő felhívására.

A 3000 lehetséges jegyből csak 2100-at igényelt a Bayern München az UEFA-tól a csütörtöki, Budapesten tartandó Szuperkupa-döntőre, de hétfőn és kedden még ebből is 900-at visszamondtak a német szurkolók – írja a Szabad Európa a Bayern München szurkolói klubokat összefogó Club Nr. 12 tájékoztatása nyomán.

Alexander Fischer, a szervezet sajtósa szerint a szurkolók döntését befolyásolta a járvány erősödése, valamint a bajor kormányfő bejelentése, miszerint a hazatérő szurkolóknak tesztelniük kell, vagy pedig két hétre karanténba küldik őket.

Fischer szerint meglepetés lenne, ha 1000 német drukkernél több jelenne meg a csütörtöki Bayern-Sevilla mérkőzésen.

Az eredetileg a portugáliai Portóba tervezett találkozót a koronavírus terjedése miatt az UEFA áthelyezte Budapestre, azonban itthon is romlik a helyzet. Fischer nem érti, a szervezet miért ragaszkodik ennek fényében is a meccs megtartásához.

Hétfőn Markus Söder bajor kormányfő arra kérte a Bayern szurkolóit, hogy ne utazzanak el a döntőre, mert könnyen egy olyan koronavírus-gócpont alakulhat ki a Puskás Arénában, mint az első hullám idején a tiroli üdülővárosban, Ischgl-ben.

A legnagyobb Bayern München szurkolói klub, az FC Bayern München Fanclub Nabburg/Oberpfalz vissza is mondta a teljes utat.

Az 5755 tagú klub elnöke, Bernd Hofmann arról beszélt, nem helyesli, hogy a Szuperkupa-döntőt Budapesten és nézők előtt rendezik meg, szerinte a legfontosabb a szurkolók egészsége és biztonsága.

Mint megírtuk: a döntőn maga Orbán Viktor is jelen lehet, miután kiderült, hogy a járványhelyzet miatt elhalasztották az uniós csúcsot, ami egyidőben lett volna a meccsel.

(Szabad Európa / Nyugati Fény)

Valódi Hírek