Most derült ki: Szijjártóék listázták a magyar újságírók külföldi szakmai útjait

Elképesztő magyarázatot adtak a kémkedésre.

Vasárnap a Telex birtokába jutott egy dokumentum, amelyből kiderül, hogy a Külügyminisztérium listázta a magyar újságírók külföldi szakmai útjait. Ezt később a minisztérium el is ismerte.

“Tájékoztatás kérése magyar újságírók szakmai látogatásairól a fogadó országban”

– ezzel a tárggyal írt levelet idén júniusban Magyar József, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára.

A címzettek között az Európai Unióban található magyar nagykövetségek szerepeltek. A levél a Telexhez is eljutott.

Ebben Magyar arról érdeklődött, hogy a nagykövetségek tudomása szerint

a fogadó ország az elmúlt években szervezett-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak, voltak-e ilyen látogatások.

Amennyiben igen, mikor történtek az utazások, “milyen magyarországi médiumok képviselői vettek részt azon, és milyen fogadó országbeli lapokat, szervezeteket kerestek fel”.

A Menczer Tamáshoz tartozó, tájékoztatásért felelős kabinet feladatszabása alapján született levél június 2-án kelt, a választ pedig június 3-án 13:00-ig várták. A rövid határidőért Magyar elnézést is kért a címzettektől.

A levél tartalmáról a Telex részletes kérdéssort küldött a Külügyminisztérium sajtóosztályának.

Túl azon, hogy mi volt az oka a sietségnek, kíváncsiak voltak, miért volt szükség egyáltalán ilyen lista összeállítására, valamint, hogy mihez kezdtek az összegyűjtött információkkal.

A külügy a következő választ küldte:

„A KKM – feladatából is adódóan – mindent megtesz a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozások ellen, az ilyen támadások mögött a tapasztalatok szerint általában Soros-szervezetek állnak.”

A Külügyminisztériumban listázták magyar újságírók külföldi szakmai útjait “Tájékoztatás kérése magyar újságírók…

Közzétette: Telex.hu – 2020. szeptember 20., vasárnap

.

Valódi Hírek